En kaos natt och amningsproblem

Hej,

Det har varit omöjligt för mig att få tid till att sätta mig vid datorn idag. Natten var nämligen katastrofal. M har ju åkt till Norge så jag skulle sova själv med barnen och det hade i vanliga fall gått bra, men denna natten var Oskar inte sugen på att sova alls. Jag var inställd på att han skulle vakna någon gång under natten, men han var seriöst vaken mer eller mindre en gång i timman under hela natten. Och emellan varven som Oskar väckte mig så skulle jag ju även amma Adam och se till att han hade det bra. Usch och fy, mardrömsnatt alltså och sen skulle Oskar gå upp klockan 05 för då vägrade han somna om, så då gav jag upp och gick ut med honom i tv-rummet och så låg vi där och vilade till klockan var 07 och vi kunde väcka Filip,.

Efter att jag lämnat dom stora pojkarna på skola/förskola så gick jag och la mig i sängen med Adam igen.
När jag la mig tätt intill min lilla älskling så började ögonlocken skaka. Det är sånt som händer med mig när jag är övertrött och då är det så himla svårt för mig att somna. Men jag låg och vilade och gosade med lillen och lyckades återhämta mig en aning innan det var dags för nästa äventyr..
Jag hade nämligen bokat tid för att fixa pass till Adam hos polisen. Och hur gick det tror ni? Ja hörni, att ta sig dit var ju inte det lättaste, men när vi väl kom ut så somnade Adam i vagnen och sov hela vägen till polisstationen. När vi kom dit däremot var det inte lika lätt. För att ta passkort var han tvungen att vara vaken och det gick ju lätt att väcka honom, men sen var det inte lika lätt när vi skulle få honom att vara med på en bild. Han var go och glad så det var inget problem, men att få honom att se in i kameran, inte ta upp händerna i ansiktet, inte visa mina händer i bild när jag bar honom, få honom att se rakt fram osv osv gick inte. Efter 40 minuter skulle vi ge upp och boka en ny tid för att försöka en annan dag, men så bad jag om att snälla snälla få försöka en sista gång och då fick vi till det! Jippii! Tack och lov gick det för jag hade seriöst inte velat komma tillbaka och försöka igen. Det var svettigt och inte särskilt kul. När vi skulle gå därifrån fortsatte inte turen precis för då hade det börjat regna. Inte min dag idag om man säger så...

Väl hemma igen var det dags att fortsätta kämpa med ammandet.
Igår hade vi ju besök från BVC och då märkte vi att Adam hade gått ner lite för mycket. Han vägde 4355g när han föddes och 4050g igår... Så barnmorskan ville att vi skulle amma en gång varannan timma dygnet runt och sen ville hon även att jag skulle pumpa ur brösten efter varje amning. Det blir mycket ammande och pumpande och det känns som att jag inte gjort annat sen igår när hembesöket var över.

Egentligen hade jag ställt in mig på att vakna av larm under natten för att amma varannan timma, men eftersom Oskar väckte mig ganska exakt varje timma så ammade jag varannat bröst varannan timma så det blev ju faktiskt bra med tanke på vad barnmorskan hade sagt.

Det känns inte kul alls att veta att man inte producerar tillräckligt med mjölk, men jag ska följa alla rekommendationer från BM och göra allt jag kan i min makt för att mjölken ska öka så att jag kan fortsätta helamma min älskling..

Nu kommer snart min mamma hit och hjälper mig med pojkarna. Känns väldigt skönt att få lite avlastning eftersom jag är helt slut idag och energin är på botten... Phu..

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Å nej förstår hur du känner, fööör lite sömn gör inte dagen lätt, skönt att du får hjälp Var och när ska ni åka på resa?
susannajungblom
,
Om Adam har det bra och bvc tycker att det är okej så ska vi till Spanien i tre veckor efter jul