En lista om romantik

Vad är romantik för dig?

Romantik för mig är när man visar kärlek och uppskattning genom att vara närvarande. Att kramas, gosa och ta på varandra är viktigt för att hålla romantiken vid liv. Pussas och säga att man älskar varandra är någonting som jag och min man gör flera gånger om dagen och något som jag tror är viktigt att göra för att hålla romantiken vid liv i ett förhållande. Speciellt om man lever en annars hektisk vardag som småbarnsföräldrar. Sen är romantik för mig när min man gör dom där extra små sakerna i vardagen som får mig att känna mig lite speciellt uppvaktad, så som att hålla upp dörren för mig, passa upp på mig, ge mig massage efter en tung dag, köper med blommor hem för att visa att han älskar mig och liknande saker. Jag har tur som har träffat en romantisk man som gör sånna här saker titt som tätt och det är något som jag uppskattar enormt då jag är en väldigt kärleksfull person själv som mår bra av att bli uppvaktad. För oss kommer det naturligt att ha det så i förhållandet och det är romantik för mig.
Hur vill du bli uppvaktad?

Svaret blir ju lite som i frågan ovan, men om jag ska beskriva hur jag skulle vilja bli uppvaktad på till exempel våran bröllopsdag, förlovningsdag eller liknande så skulle jag helst vilja att min man tog med mig ut på middag där bara han och jag kunde få äta tillsammans i lugn och ro. Eventuellt att han bokade ett romantiskt hotell eller spa där vi kunde spendera ett dygn tillsammans med middag och frukost dagen därpå. Haha, det märks att jag älskar mat kanske? Men jag tycker att det är så mysigt att sitta och äta och prata tillsammans och bara vara i nuet. Att även dra ut på det och göra något så mysigt som att gå runt en dag på spa också är ju perfekt, avslappnande och mysigt. Den där andra uppvaktningen som att få blommor och choklad är någonting som M gör för mig lite då och då utan att det är något speciellt, så därför är "uppvaktning" för mig när man gör något lite extra.

Blommor eller choklad?

Blommor. Choklad köper jag till mig själv varje dag så det är inget speciellt romantiskt för mig. Blommor däremot älskar jag när min man kommer hem med för det gör han bara rätt som det är när han vill visa att han älskar mig och det gör mig så himla glad. Skulle han ge mig choklad skulle jag inte bli ledsen, men jag skulle inte tolka det som någon romantisk gest.
Bra film att kolla på på dejt?

Varför inte se något läskigt som gör att man vill gosa upp i varandras famn för att inte bli för rädd? Jag älskar att ligga i famnen och se på något spännande ihop. Film hemma föredrar jag framför bio dock. Bio kan jag tycka blir lite stelt då man bara sitter i varsin stol och ser på en stor skärm.

Romantisk restaurang?

Vet ingen specifik romantisk restaurang, men däremot så tycker jag att tapas är en romantisk typ av mat att äta tillsammans. Dela en flaska vin och sitta och få in smårätter som man kan dela på, det är mysigt och den mest romantiska maten att äta. Alternativt om man vill lägga lite mer pengar så kan man gå till en finare restaurang där dom har smaksmenyer, då sitter man också länge och får in rätt efter rätt som man får prova tillsammans.
Den ultimata dejten?

Oj så svårt. Jättesvårt. Men i början när jag och M träffades så bjöd han med mig på en resa till Egypten. Det var den absolut bästa dejten för starten av vårat förhållande. När man reser tillsammans så får man ju verkligen veta om man passar ihop eller inte och för våran del så var det här vi föll pladask för varandra och det var till och med så mycket kärlek i luften att vi sa att vi älskade varandra för första gången på denna resan. Snacka om att vara den ultimata dejten!

Mardrömsdejt?

Har själv aldrig varit på någon "mardrömsdejt" med M, men innan jag träffade honom så var jag på en riktigt dålig dejt som jag kan berätta om. Det var egentligen kort och gått en kille som jag träffade på en bar, vi beställde in var sitt glas vin som han sedan ville att vi skulle betala var för sig för. Att mannen ska betala på en dejt är för mig ett måste och någonting som jag tar som en diss om han inte gör. Men sen, när vi hade suttit där en stund så kommer hans kompis och ska vara med på dejten. Haha. Snacka om att inte vara på samma nivå här, jag förstod ingenting och kände mig väldigt dum och det verkade som att han var högst ointresserad. Det visade sig dock senare att han inte alls var ointresserad utan ville ses igen. Så frågan är bara om detta bara var jag eller om det var en konstig dejt att först splitta notan och sen bjuda med sin kompis på dejten om han nu i själva verket var intresserad.?

Romantisk grej man kan göra i ett förhållande?

Att hitta på saker tillsammans. Att inte alltid bara sitta hemma utan istället finna intressen att göra ihop. Gå någon kurs, träna ihop, åka iväg på resor, boka hotellnatt, gå ut och äta. Helt enkelt att ta vara på dagen och göra saker tillsammans. Allt som man gör ihop blir ju romantisk så länge man spenderar tid med varandra och gör något extra utöver det vanliga,.
Behövs romantik?

Ja det tycker jag absolut! Om man inte är romantisk i ett förhållande så blir man ju bara vänner. Det är superviktigt att vara romantisk och visa att man älskar varandra hela tiden för att hålla kärleken vid liv. Se bara på mig och M, vi har varit tillsammans i snart 8 år, är gifta, har snart 3 barn och lever ett relativt stressigt liv med jobb och måsten, men ändå är vi kärare än någonsin och det tror jag beror på att vi alltid berättar och visar för varandra hur mycket vi uppskattar och älskar varann.

Gillar

Kommentarer

Gunilla
,
Vilket fint par ni är❤️
susannajungblom
,
Nejmen tack vad söt du är 😊