En liten blogglista

Godmorgon,

Idag tänkte jag att det kunde vara lite kul att skriva en liten blogglista, så här kommer den:

En dålig vana som jag önskar att bryta:

Jag vill så gärna sluta att pilla på skinnet runt naglarna. Det knasiga är att nästan ALLA i min familj gör det! Nu i dessa tider med många sjukdomar (framförallt Corona) så är det ju idiotiskt att pilla och bita på naglarna, så det är någonting jag verkligen vill sluta med asap!

En ny färdighet som jag vill lära mig:

Jag skulle vilja lära mig att boxas. När jag bodde med min bror i Oslo så brukade vi boxas och det är typ den roligaste träningsformen jag vet om. Det är kul, sjukt bra träning och jag kände mig så mycket mer säker på något vis när jag visste hur jag skulle försvara mig i hemska lägen. Hade bara tiden räckt till så hade jag nog börjat i boxning faktiskt.

En person som jag vill sträva efter att bli:
Jag vill sträva efter att bli en stark person inifrån och ut. Att ha ett starkare mentalt psyke är någonting jag verkligen önskar att jag kunde få. Att sluta vara rädd, orolig och ångestladdad och istället få känna mig trygg i mig själv och säker på mitt egna mående. Det är någonting som jag har börjat ta tag i och som jag önskar att jag kommer att mästra framöver.

En god handling jag vill göra:

Jag hade velat bidra till en bättre värld på de sätt jag kan. Vi kan ju ser hur våran planet förändras med tanke på klimatförändringarna och på grund av allt detta så önskar jag att göra vad jag kan för att vi ska få en bättre värld. På något sätt känns det som att någon där uppe har sett till att vi gör drastiska åtgärder för våran jord med tanke på att vi tvingas sätta alla flyg på backen. Människan klarade inte av att ta hand om världen själva så då skedde något som gjort att vi tvingats lyssna helt enkelt... Bara en tanke.

En plats jag skulle vilja besöka:
Jag skulle vilja besöka paradisöar som inga andra turister åker till. Vi planerar ju som ni vet att köpa en Katamaran och det är för att vi önskar att segla till olika platser som inte är så vanliga resmål för allmänheten. Våran värld är så vacker och det finns så många platser som man aldrig får möjlighet att se under en livstid. Mitt mål är att besöka så många platser som möjligt och även dom ställen som man inte ens visste fanns.

En bok jag skulle vilja läsa:

Jag skulle vilja läsa klart en bok om hormonell balans som jag fick av mamma. I boken finns en hel del recept som jag har testat, men jag har inte hunnit läsa faktan i boken som jag tror skulle vara nyttig för mig och även väldigt intressant att läsa. Tiden räcker dock inte till och jag är dessutom väldigt rastlös av mig och har svårt att fokusera under längre perioder, så därför finner jag sällan ro i själen för att sitta still och läsa en bok. Tyvärr.

En ny maträtt som jag skulle vilja testa:Jag vill testa fler veganska maträtter. Vi äter ju inte kött hemma hos oss (framförallt för att barnen inte gillar det) och därför har jag börjat intressera mig mer för att laga goda vegetariska rätter. Det skulle var kul att få lära sig lite mer om hur man kan sätta upp flera råvaror som passar ihop för att få till en riktigt god rätt.

Något som jag skulle vilja köpa:

Jag vill köpa en snygg lampa till hallen. Vi har ju gjort om där nu och det enda som saknas är en vägglampa. Det finns så många fina på internet, men jag vet inte om jag vågar beställa hem utan att ha sett den i verkligheten.

Något som jag vill bli bättre på:
Att fokusera och leva i nuet. Jag ser alltid framåt och längtar efter saker, men det gör att jag tappar fokus på det som händer här och nu. Jag måste börja uppskatta hur vi har det i dagsläget istället för att ständigt blicka framåt, för vem vet egentligen vad morgondagen har att bjuda på. Livet är skört och det känns i dagsläget viktigare än någonsin att vara tacksam för att man är frisk och får leva med dom som man älskar här och nu.

Gillar

Kommentarer