En sjungande morgon

Godmorgon,

Det har blivit standard här hemma att vakna, gå och sätta på en kaffe på kaffemaskinen och gå ut på balkongen och starta dagen. Idag ligger vattnet alldeles spegelblankt på sjön och det är så vackert att sitta och se ut över den fina utsikten. Oskar ville sjunga visor från sin sångbok så han tog på sig sin pappas tröja och hoppade upp med boken i hans famn.
Bästa låtarna i boken är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och några sommarvisor så dom låtarna går på repeat. Jag sitter jämte och sjunger med då jag inte behöver titta i boken utan kan alla låtar utantill. Vi har sjungit dom en hel del ända sen barnen var små bebisar. Det skulle vara kul att åka till Vimmerby någon gång så att barnen kunde få uppleva Astrid Lindgrens värld. Är det någon som har varit där och kan rekommendera att åka dit? Helst vill man ju inte att det ska vara smockfullt med folk och när jag har kikat lite på deras hemsida så verkar det vara fullbokat med boenden långt fram i tid. Så vad tror ni, är det värt att försöka boka in ett svindyrt rum i Vimmerby eller ska man se om man hittar boende en längre bit ifrån? Jag tror inte att vi kommer åka dit denna sommaren, men nästa kanske.
Idag har vi en rolig dag framför oss. Vi ska åka ut med båten igen på förmiddagen och så kommer vi förmodligen vara ute på någon ö till i eftermiddag. Jag ska strax gå och köpa lite picknick som vi kan ha med och sen sticker vi. Sen ikväll har vi blivit inbjudna av en ny restaurang som ska öppna imorgon för att komma och äta middag, så det ska vi göra. Det ska bli kul att prova deras meny och se om det blir en potentiell stammisrestaurang för oss i framtiden. Den ligger nämligen bara några meter från där vi bor.

Gillar

Kommentarer

carro,
Jag kan verkligen rekommendera er att åka till Astrid Lindgrens värld!Vi har varit där 2 år i rad och sonen älskar att vara där.Ang bodde så kan jag inte tyvärr hjälpa till med den biten
cuevas.blogg.se
susannajungblom
,
Ok så kul att höra! 😊 Kanske vi åker nästa år!
Amanda
,
Jag kan också rekommendera det! Vi var där förra året, månadsskiftet aug/sep. Det var lågsäsong så de spelade ”bara” Emil, Pippi och Karlsson på taket men det var vid tillfället de enda hon kände till. Perfekt väder och lagom mkt folk. Vi bodde i ”lilla staden”, nybyggda stugor precis intill med självhushåll, jättemysigt och fräscht 😊