Få bort permanent markeringspenna på vit vägg

Gissa vad Oskar gjorde härom dagen? Jo, han tog en svart permanent markeringspenna och målade på sin krämvita vägg vid sin säng...
Jag fick lite panik eftersom vi hyr denna lägenheten och ska flytta ut om en månad! Hellskotta tänkte både jag och M.. ska vi behöva slipa, spackla och måla hela väggen nu på grund av en rund liten ring på väggen... Men vi såg egentligen ingen annan utväg.. Men så började jag googla som jag alltid gör om jag har ett problem och som tur var så hittade jag många som hade haft samma problem och som hade testat olika metoder för att ta bort denna markering på väggen. Den metod som verkade fungera bäst, enligt internet, var tandkräm.

Jag tänkte först att det säkert bara var bluff, men det var ändå värt ett försök. Så jag köpte en helt vanlig vit tandkräm och kletade på väggen, borstade lite med tandborsten och torkade bort.
och det funka!!!! Till min stora förvåning så löstes färgen upp när jag borstade med tandborsten och vips så var all färg borta! Helt otroligt!!

Så där har ni tipset ifall era barn också är busiga där hemma och råkar få tag i en markeringspenna. Det går alltså att få bort med tandkräm ;)

Gillar

Kommentarer