Filips födelsedag

Godmorgon,

Igår fyllde ju min äldsta son 6 år. Tänk att han har blivit så stor så fort. Eller, det där med tid är ju en ofattbar sak för även fast det känns som att åren går fort, så känns det samtidigt som att Filip har funnits i våra liv för alltid. Det var ju han som var starten på våran lilla familj och den dagen han kom till världen glömmer jag aldrig.

Nu har han alltså varit med oss i 6 år och på den tiden har han utvecklats till en unik liten individ och det är så häftigt att se hur han har förändrats, lärt sig och formats till den han är idag.
Det här gillar Filip i dagsläget, 6 år gammal:

Favoritfärg - Blå och gul

Favoritmat - Musslor

Favoritsnacks - Godis och chips

Favoritsyssla - Rita, spela tvspel, se på tv

Favoritprogram - Olika på Netflix

Bästis - Morfar

Fantasi - Pratar ofta om "Filipland" som är en fantasivärld som Filip bestämmer över och som han vill ta med oss till ibland

Vill bli när han blir stor - Ninja och Pilot

Leka ute eller inne - Båda

Bästa dagen på året - Fylla år!
Eftersom Filips favoriträtt är Musslor så bestämde vi oss för att gå och ut och äta efter att vi hämtat pojkarna på skolan/förskolan. Filip blev jätteglad och det var supermysigt att gå ut hela familjen tillsammans och få maten serverad. Nu när vi har en till liten familjemedlem så är "easyliving", som vi alltid varit ute efter, väldigt skönt att vi har. Vi har liksom allt vi önskar i tillknytning till där vi bor, gym, restaurang, butiker, you name it. Allt är det gångavstånd till och det är nice!
Oskar var nästan lika go och glad som Filip var igår. Han fick ju också go mat på restaurang, äta tårta och leka med Filips presenter tillsammans med sin storebror. Så vad fanns det att inte vara överlycklig över? Kanske limen som han tvunget skulle stoppa i munnen? Haha!
Efter att vi hade suttit nere i restaurangen rätt så länge så frågade Filip om vi inte kunde gå upp så att han kunde få öppna sina paket och självklart kunde vi gå upp, det var ju han som fick bestämma på sin födelsedag! ;)
Filip fick lite olika paket, men bland annat en Trollerilåda som var väldigt uppskattad. Den satt han med länge tillsammans med pappa och lärde sig ett och annat trick som han sen fick visa för Morfar som kom förbi och ville fira Filip.
Adam var vaken och fick vara med och gosa med sin morfar lite grann också och där låg han så mysigt och var lugn och go. Det är rätt så häftigt vad annorlunda det blir från första barnet till det tredje. Jag och M pratade om hur stressade vi var med Filip och hur man inte visste någonting utan lyssnade på vad alla andra sa. "Väck honom var tredje timma och amma", "han måste sova vissa tider och vara vaken andra" osv osv. Shit vad vi höll på att stressa med att få honom att somna och det är ett speciellt tillfälle jag kommer ihåg när klockan var 01 på natten och vi la Filip i vagnen och körde honom fram och tillbaka över en tröskel i hopp om att få honom att sova. Haha. Varför liksom? Nu tar vi allt på Adams villkor. Vill han sova så sover han. När han vaknar av sig självt och är hungrig så får han mat osv. Det fungerar MYCKET bättre och han är så harmonisk och nöjd hela tiden. Det är skönt att det blir lättare och lättare. Tack vare att vi är så lugna och tar det som det kommer så har det inte varit några som helst problem att få in Adam i familjen, han bara är här och det är underbart.

Tillbaka till födelsedagen. En av Filips favorittårtor är prinsesstårta så det fick han igår.
Det blev ett perfekt avslut på hans dag och när han la sig så var han så nöjd, tacksam och lycklig. När man fyller år så är det ju svårt för familj och vänner att komma loss från jobb så Filip ska ha ett kalas på lördag istället då alla får komma och fira honom. Det längtar han till!

Det sötaste han sa igår var: "När dom sjöng för mig i skolan idag så blev jag så glad att jag nästan började gråta". Min goa kille, han har så mycket känslor och kärlek i sin lilla söta kropp. <3

Idag är det torsdag, en helt vanlig dag och det känns seriöst som att det är första dagen för oss utan att vi har några som helst måsten. Det har gått i ett sen Adam kom och nu vill vi bara njuta av att inte göra någonting alls idag. Så jag ska faktiskt gå och lägga mig i sängen och gosa nu med lilleman så hörs vi lite senare igen.

Kram på er!

Gillar

Kommentarer