Förebygg förkylning

I samarbete med protein.se

Godmorgon,

Visst känns det som att det värsta som kan hända just nu är att bli förkyld? Även fast det bara är en lätt snuva så blir man ju livrädd och oroar sig för Covid. Så i dessa tider tänkte jag att det kunde vara lägligt att dela med mig utav lite lätta tips på vad man kan göra för att förebygga förkylning så gott som det går.

Vitaminer, vitaminer, vitaminer! Häll i dig nyttigheter för att boosta kroppen och ditt immunförsvar!

Det kan vara extra viktigt att ta ett tillskott av D-vitamin nu under dessa mörka tider. D-vitamin är viktigt för ditt välmående och bidrar även till immunförsvarets normala funktion.

Använd desinfektionsmedel för att torka av din mobil, dator och andra saker som du använder dagligen för att förhindra smittspridning.

Tvätta händerna!

Zink sägs vara bra när man känner förkylningssymptom då det underlättar, samt gör dig frisk snabbare.

Sov ordentligt, låt kroppen återhämta sig och bygga upp ditt immunförsvar under djupsömn. Det är viktigt att ta vara på nätterna till ordentlig sömn.

Var ute mer i friska luften.

Basta och svettas kan vara bra då det rensar kroppen från slaggprodukter

Motionera efter dina egna förutsättningar.

Honung och citron är suveränt då det innehåller massvis av antioxidanter och C-vitamin som sägs vara bra för immunförsvaret.


Förmodligen så vet ni redan vad som ska till för att försöka hålla sig borta från förkylningar, men det skadar ju inte med en påminnelse. Själv dricker jag mängder med ingefärste under dagarna. Det är så himla gott, plus att det är nyttigt och bra för kroppen. Jag kokar vatten och har i lite riven ingefära, citron och honung.

Hoppas ni mår bra och håller er friska och krya.

Kram på er!

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Vilka bra tips!!!

nouw.com/louiseedling
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
svullo
svullo,

Jag kan inte annat än hålla med, Starkt och gott och bra 😊

nouw.com/svullo
SusannaJungblom
SusannaJungblom,