Första semesterdagen

På ett, två, tre så var jag inne i semestermodus och känner mig lugn och utvilad med ett glas vin i handen, solhatten på och lite snacks i högsta hugg. Mina kommande tre semesterveckor ska jag försöka njuta till fullo utan att tänka på några konsekvenser. (Eventuella resultat av mitt osunda sätt att leva får jag ta tag i efter semestern)
Barnen har också förstått att det är semester nu och har frågat mig ca 100 gånger när vi ska åka flygplan. Dom gillar att flyga och kopplar det med att vara på äventyr med familjen. På torsdag åker vi, så vi har några dagar kvar att förbereda oss inför resan.

Det verkar som att det är okej för barnen eftersom vi har haft sjukt kul här hemma idag. Jag har kopplat bort mig helt från allt och fokuserat till hundra procent på pojkarna som har velat leka morfar, katt och hund. Filip är morfar, jag är hund och Oskar är katt. Fråga mig inte varför men det är en populär lek här hemma som återkommer på önskelistan av lekar dagligen.

Vi har byggt en koja av kuddarna i soffan i vardagsrummet, byggt ett legotorn upp till taket på pojkarnas rum och så har vi ätit våfflor till lunch. Jag frågade om killarna ville ha pannkakor eller våfflor och trodde att dom skulle svara pannkakor som dom alltid gör. När dom sa att dom ville ha våfflor kom jag på mig själv att det var en dum idé att låta dom välja eftersom jag inte hade någon aning om var våffeljärnet var.

Som tur är så bor vi på en relativt liten yta för tillfället så det var inte så svårt att hitta våffeljärnet i ett av våra få skåp.
Vad har vi mer gjort idag? Hmm, vad har vi inte gjort kanske man ska fråga sig istället. Vi kom precis ut ur duschen där vi har suttit alla tre på golvet. Vi dränkte oss med tvål och gjorde gigantiska bubblor med armarna. Häftig grej faktiskt!

Gillar

Kommentarer