Frågor till en gravid

Vilka är dina favoritkläder?

Favoritkläderna som jag bor i just nu är ett par mjuka tights utan resår, ett gravidlinne eller t-shirt och en ledig, avslappnad stickad tröja över. Jag tycker det är gulligt att visa magen med lite tightare kläder undertill och så är det så himla mysigt med en öppen tröja över.
Vad är du mest sugen på?

Mjuka kakor. Min favorit just nu är mjuk pepparkaka.

Vilken graviditetsvecka är du i nu?

36

Har du halsbränna?

Jag hade det under en period men nu har jag inte haft det på några dagar vilket känns skönt. Det var inte mysigt precis.

Har du någon favoritdryck?

Mjölk. Känns jättekonstigt för jag är verkligen inte en person som dricker mjölk i vanliga fall. Snarare tvärt om! Innan jag var gravid så bytte jag ut alla mjölkprodukter mot havremjölk och så, men nu vill jag ha vanlig mellanmjölk och tycker det är gott att dricka till mina andra gravings, så som mjuka kakor eller varför inte ett glas mjölk till en god ostmacka?

Favoriträtten just nu?

Jag har ingen direkt favoriträtt när det kommer till mat. Men allt dom dom serverar nere på lunchen på Sjöö (restaurangen som ligger nedanför vår lägenhet) går alltid hem! Det bästa är väl helt enkelt att få maten serverad nu för tiden då jag slipper laga själv. Sist vi lunchade åt vi en jättegod fiskgratäng. Mums!
Har du sammandragningar?

Jag har sammandragningar lite då och då under dagarna, men det gör mig inte så mycket. Det är värre på nätterna då jag blir väckt av förvärkar som gör riktigt, riktigt ont. Tydligen är detta helt normalt för omföderskor och tyvärr är det inget täcken på att förlossningen skulle vara igång, utan man kan gå med förvärkar i flera veckor i värsta fall.

Mår du illa?

Nej jag mår helt okej just nu. Illamåendet var avskyvärt i början av graviditeten men efter v20 typ så har jag mått bra på den fronten.

Är du rädd för något?

Ja jag börjar faktiskt bli rädd för förlossningen. Jag är en person som inte klarar av smärta och vetskapen att jag ska ha så där ont igen skrämmer mig. Sen finns det såklart en rädsla för min bebis. Men det försöker jag att inte tänka på då det skulle ta kål på mig att oroa mig massa i (förhoppningsvis) onödan.

Har du fått bristningar?

Jag har bristningar från min graviditet med Oskar. Bristningarna kom när jag gick över tiden och magen exploderade dom sista dagarna innan han bestämde sig för att komma ut. Dessa bristningar har kanske blivit aningen större, men det gör mig ingenting. Kvinnokroppen är fantastiskt och jag ser alla skavanker som ett minne på vad jag gått igenom.

När kände du första sparkarna?

Jag kommer inte ihåg exakt vilken vecka sparkarna började kännas, men jag vet att det var relativt sent eftersom min moderkaka ligger i framvägg. Men nu känner jag sparkar vill jag lova och jag ser till och med hans fötter ibland genom huden på magen.

När har du BF?

19e november

När tror du att bebisen kommer om du får gissa?

Jag trodde att han skulle komma 14e, men jag har faktiskt ångrat mig. Jag tror inte han kommer för tidigt, jag tror att jag kommer gå över tiden denna gången så datumet jag är inställd på nu är 23e november. Filip fyller år 27e så så länge han kommer innan eller efter den dagen så är jag nöjd då jag inte önskar att barnen ska behöva dela dag, utan vill så gärna att dom ska få varsin egen.

Hur tror du barnen reagerar på ny familjemedlem?

Jag är övertygad om att dom kommer älska sin lillebror för det uttrycker dom redan nu. Ända sen vi berättade för pojkarna att jag var gravid så har dom längtat och följt med på utvecklingen. Nu vet dom att det är nära och att dom snart ska få träffa honom och jag tror seriöst att dom längtar minst lika mycket som mig och M.
Jag glömmer aldrig första mötet mellan Filip och Oskar. Så fint och dom har varit oskiljaktiga sen dag 1.

 

Gillar

Kommentarer