Fruktig räksallad

Det behöver inte vara tråkig att vara nyttig! Idag åt vi en jättegod, fruktig räksallad som jag måste dela med mig av till er så ni får smaka på något riktigt gott!

I salladen hade vi dessa ingredienser:

Gurka, gul paprika, små plommontomater, rödlök, ruccola, hjärtsallad, krispsallad, avokado och sist, men inte minst mango.

Sen skalade vi räkor och toppade salladen med. Jag åt den som den var, men det fungerar utmärkt att antingen ha aioli till, eller evenutellt bara lite olivolja, salt och peppar.

Vi älskar sallader i våran familj och äter det relativt ofta och då känns det viktigt och även kul att kunna variera bland olika ingredienser. Grunden brukar vara ungefär densamma, men så gör det stor skillnad att lägga till en frukt för att piffa till det lite. Tips på frukter som är gott i sallader är mango, persika, nektarin, äpple, päron, vindruvor, meloner eller varför inte jordgubbar?

Vi satt ute och åt på terassen idag med tjocktröjor på. Det känns som att hösten hänger i luften så nu börjar det bli läge att sitta inne och äta, eller eventuellt köpa en värmelampa så att man kan fortsätta att sitta ute lite till.

  • Recept

Gillar

Kommentarer