Gravid 16-2 (v17)

Godmorgon,

Alltså, våran nya säng!!! Hur skön är inte den? Jag sover seriöst som en liten prinsessa i våran 210-210cm säng med nya täcken och kuddar. Hur härlig som helst! Imorse vaknade jag dessutom av att min älskling kom med en nybryggd kaffekopp från våran nya Delonghimaskin. Allt här hemma är nytt och det gör att det blir så spännande och kul att få använda. Det ska bli så kul att visa er hur fint vi får det när allt är klart!

På tal om något helt annat nu än flytt så har vi ju kommit en liten bit i graviditeten och just nu är det mycket som händer med både mig och bebisen.
Jag läste i min gravidapp imorse att bebisen kommer att växa ca 3 gånger så stor under dom kommande tre veckorna, och likaså min mage! Jisses, nu händer det massor.

Själv mår jag strålande, jag känner mig knappt gravid, utan fungerar precis som vanligt. Jag rör på mig så mycket som jag gjorde innan graviditeten och jag äter äntligen med aptit igen. Min hy börjar bli finare och jag känner mig vacker med min lilla bula på magen.

En sak som däremot var lite läskigt var sista dagen i Spanien, dagen innan vi skulle åka hem för då fick jag plötsligt en otroligt ond kramp i magen, Det smärtade så illa att jag inte kunde stå rakt. Jag fick böja mig för att klara av att andas och försökte göra vad jag kunde för att undvika smärtan, men ingenting fungerade. Jag tog två alvedon men det hjälpte ingenting. När jag satt ner och försökte ta djupa andetag för att inte skrämma upp mig själv och dessutom skapa panik så fick jag så ont att jag nästan blev svimfärdig. Det var hemskt.

Jag fick lägga mig i soffan på sidan och så ringde jag min man som lugnade mig, min mamma satt och klappade på mig och min pappa tog hand om barnen. Efter några timmars smärta så var det plötsligt borta!!?

Jättekonstig episod som jag aldrig upplevt med mina två tidigare graviditeter.. Men vad jag har förstått nu i efterhand så var det förmodligen växtvärk i livmodern. Är det någon av er som upplevt något liknande? I så fall, finns det någonting man kan göra för att lindra smärtan???

Jag är rädd att detta kommer att hända igen och om det gör det så vill jag gärna vara lite mer förberedd..
Nu försöker jag glömma det som var ont och istället fokusera på hur jag mår här och nu. Jag njuter av graviditeten och om några dagar tänkte jag prova att sluta med mina tabletter mot illamåendet för jag tror faktiskt inte att jag behöver dom längre. Hoppas i alla fall inte det.

Puss och kram på er, hoppas ni mår toppen och är snälla mot varandra :)

Gillar

Kommentarer

Nat
,
Det är säkert ingen fara alls med bebis Man kan få akut sjukt ont av stopp i tarmar vilket är vanligare när man är gravid pga progesteronet som är mycket föehöjt När passagen blir fri så går det onda över på bara några sekunder Kram
Victoria Estelle,
Vi har precis fått vårt tredje barn och precis sådär hände mig runt v18. Inget jag gjorde hjälpte och jag var på vippen att ringa ambulansen så ont gjorde det. Höll i ett par timmar - sen försvann det lika fort som det kom. Min barnmorska förklarade att ligamenten kan göra sådär ont och ”dra” i magen och att det kan göra fruktansvärt ont stundtals, speciellt efter ett par graviditeter. Ville bara dela med mig utav detta och lugna lite. Känner igen mig i det du skrev. I övrigt önskar jag er all lycka och kärlek. <3
www.victoriaestelle.se
susannajungblom
,
Oj! Men ja, jag trodde också jag skulle vara tvungen att åka in till sjukhuset. Fy så hemskt, men skönt att det försvinner lika fort som det kommer som du beskriver. Det var exakt så för mig med. Tack för att du hör av dig, kramar <3
susannajungblom
,
Hihi ja fast var garanterat inte förstoppad vid den tidspunkten 😉 Kram
Jenny
,
Nyfiken på vad det är för en filur som är där inne, kommer vi läsare få veta om det är en pojke eller flicka innan liten tittar ut?
susannajungblom
,
Ni ska såklart få veta! 😊