Gravid lista

Jag hittade en kul liten gravidlista på Jannis blogg som var så mysig att läsa så jag tänkte att jag kunde fylla i listan själv här i min blogg. <3

1. Vilken vecka är du i nu?

Jag är i vecka 18 + 4 och vad jag har förstått så säger man då att man är i vecka 19.

2. När är du beräknad?

Det är lite lustigt faktiskt för när vi bodde i Norge och jag fick reda på att jag var gravid så sa min läkare att vi var beräknade 29e november. Men eftersom man räknar ca 2 veckor kortare graviditet i Sverige så blev det ändrat till 19e november. Så om jag ska vara ärlig så känner jag mig lite förvirrad och tänker inte så mycket på exakt datum, utan bebisen kommer när bebisen vill.

3. När fick du reda på att du var gravid?
Jag visste att jag var gravid direkt efter befruktningen så jag gick egentligen mest och väntade på att jag skulle kunna göra ett test som visade riktigt. Ni kan läsa mer om hur allt gick till >HÄR<. Men jag tror jag tog mitt första positiva test ca 2 dagar innan jag skulle få mens och då visade det 1-2 veckor gravid!

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?

Jag kunde inte hålla mig en sekund utan sprang ut från toan med en gång jag hade kissat på stickan och visade det för honom. Detta är tredje gången vi får ett positivt svar och jag har inte kunnat hålla mig från att visa honom någon av gångerna.
5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?

Denna frågan blir lite lustig att svara på då detta är vårt tredje barn, men nu är jag 30 år och min man 35 och vi har varit tillsammans i 7 år.

6. Mådde du mycket illa i början?

Ja, fy. Denna graviditeten har varit den absolut värsta och jag har mått så fruktansvärt dåligt så att jag till slut fick hjälp av mediciner mot illamåendet. Nu däremot mår jag betydligt mycket bättre och behöver ingen medicin längre utan mår bra genom att sova mycket, äta regelbundet och röra på mig.

7. Är du känslig?

Ja jag är rätt så känslig, men det ligger i min person. Jag är en känslig människa och det blir bara förstärkt med alla hormoner i kroppen. Jag gråter väldigt mycket, men det behöver inte betyda att jag är ledsen utan oftast gråter jag för att jag är så lycklig.
8. När kände du bebisens första sparkar?

Jag har inte känt några sparkar än, men däremot kan jag känna att det fladdrar lite i magen på kvällarna. Det är mysigt och jag längtar tills jag och även mina barn och min man kan få känna bebisen sparka inom kort.

9. Hur många ultraljud har du gjort?

Jag har gjort 3 ultraljud varav första var väldigt tidigt med min mamma. Hon är ju ultraljudsspecialist och därför har vi turen att kunna kolla när vi vill.
10. Är du orolig?

Ska jag vara helt ärlig så är jag lite orolig denna gången. Mest orolig för hur det kommer att gå när förlossningen sätter igång. Av min erfarenhet så är det omöjligt att veta när bebisen kommer så därför är det svårt att planera med barnpass och att M ska vara hemma från jobb osv. Han kommer ju att pendla till Norge så det värsta som kan hända är att han är där och att mamma är ute och reser och då har jag bara pappa kvar som kan komma och passa barnen. Men vem ska då vara med mig när jag föder. Alla säger att jag inte ska tänka på det utan att det är långt kvar och det löser sig. Det gör väl det, men ändå är jag lite orolig såklart..

11. Har du fått bristningar?

Bristningar har jag kvar sen graviditeten med Oskar då jag gick över 10 dagar. Men jag mår inte dåligt över dom då jag ser det som ett litet minne från när jag bar på min son. Kommer det fler denna gången så är det så helt enkelt och ingenting jag stressar över.
Sådär, det var dom frågorna som fanns att svara på. Visst var det en mysig liten lista? Svara gärna själv på frågorna om du också är gravid och kommentera med länk till ditt inlägg här nedan om du vill så kan jag gå in och läsa. :)

I nästa video som kommer upp på kanalen så ska ni få veta könet på bebis också. Ska bli såååå kul att få berätta för er!

Kram, kram S

Gillar

Kommentarer

Madde,
Grattis till ert tredje barn. Så ni har flyttat tillbaka till Sverige nu? Vi kommer fira vår midsommar i Alingsås i år, då dottern har husvagn där.
missmadelena.se
susannajungblom
,
Tack, ja nu bor vi här igen 😊 Hoppas ni hade en fin midsommar!