Gravid vecka 15

Godmorgon,

Nu går jag in i vecka 15 och äntligen börjar jag känna mig lite bättre. Allting känns lite lättare och det är så himla skönt. I starten och då vill jag nästan påstå att det har hållit i sig ända från början, och till nu så har jag mått rätt så dåligt. Jag har varit trött, illamående, utmattad, haft massvis av akne, känt mig nedstämd och bara förtvivlad över mitt mående. Men nu, ja nu verkar det som att allting vänder.
Jag tar fortfarande tabletter mot mitt illamående och dom vågar jag inte riktigt sluta med än, men om några veckor ska jag nog prova att sluta med dom för att se om jag känner mig bra utan dom eller inte. Bortsätt från illamåendet så känner jag att jag har fått tillbaka min energi och jag är gladare än vad jag varit på länge. Det kan ju också bero på att jag har en lite bättre levnadssituation nu än vad jag haft dom senaste månaderna. Det är ljusare tider helt enkelt för hela familjen och det känns ju så klart bra.
Bebisen växer och har det bra där inne och jag har fått träffa en väldigt söt barnmorska i Alingsås som jag kommer att gå till under graviditetens gång. Jag har redan ett möte till inbokat 11 juni och ett till ultraljud den 28e. Det känns som att dom har lite tightare uppföljning i Sverige än vad jag har haft med mina tidigare graviditeter i Norge och det är såklart bara mysigt och tryggt.

En sak som jag är väldigt kluven över dock är hur jag ska göra med förlossningen. Alingsås är ju mitt emellan Borås och Göteborgs förlossning och jag kan inte bestämma mig över vilket sjukhus jag skulle vilja föda på. Sen som jag har förstått det så är man ändå inte försäkrad att föda där man helst vill utan det beror på om dom har plats eller inte just den dagen som det är dags. Där skiljer det sig lite från Norge då det är ett bestämt sjukhus man föder på och där har man garanterat en plats när det är dags för förlossning. Men, men, nu bor vi i Sverige och får förhålla oss till dom regler som gäller här.

Jag har fått några frågor angående vad vi tänker på för bebisnamn. Nu vet vi ju könet så namnverkstaden är i full gång. Men innan vi viste så tänkte vi på både pojk- och flicknamn och dom som jag tyckte mycket om var:

Flicknamn: Olivia, Li, Lovisa, Sara, Viola, Flora

Pojknamn: William, Lukas, Linus, Leo, Hugo, Adam

Det är svårt med namn, men ett av dom här ovan har vi fastnat lite mer för, eller, i alla fall jag.
  • Adam

Gillar

Kommentarer

Lo
,
Det där med att man har en garanterad plats i Norge är fel, vi sökte till Ullevål när vi skulle ha bebis men det var fullt så då blev vi skickade till rikshopitslet. Bara så du vet! Kram
susannajungblom
,
Oj, det var speciellt. Men kan ju såklart varit lite annorlunda för oss då vi skulle spela in tv samtidigt och förstås då var tvungna att föda på en speciell plats. Första barnet var i och för sig också en garanti enligt min barnmorska på Ullevål i 2013, men dom kanske har ändrat på reglerna nu?
Linn
,
Jag hade valt Borås, det har väldigt gott rykte
Amanda
,
Flora är så himla fint tycker jag
susannajungblom
,
Visst är det 😊
susannajungblom
,
Har också bara hört bra om Borås hittills så lutar mot det sjukhuset 😊
Nathalie
,
Spännande med en 3e och en liten bebis jag vet inte alls hur Göteborg är men har fött mina 3 i Borås, sista i nov 18. Och jag hade inte valt bort det för något annat, har bara fina saker att säga om både förlossning och uppe på BB. Tror iof det beror på som med allt annat hur man är själv. Lycka till! Hade de inte varit för att jag har tre och nu steriliserad hade jag gärna gått igenom allt igen❤
susannajungblom
,
Så kul att höra att dom flesta bara verkar ha fina ord att säga om Borås så nu håller jag tummarna att dom har plats för mig när det är dags <3