Gravid vecka 33

Godmorgon alla goingar där ute,

Då var det redan dags med en liten gravidupdatering då jag går in i vecka 33 idag.

Men, en sak som jag hade glömt bort på vägen var mitt sätt att tänka och se på dagen. Jag är i vanliga fall en positiv tjej med stor tro på att inställningen och sättet att tänka har en stor påverkan på hur ditt liv ser ut och formar sig. I vanliga fall har jag alltid en positiv inställning, men under dom jobbiga veckorna så var det svårt att vända på den onda cirkeln och tankegången för min del blev helt fel.

Förra veckan ställde jag mig i duschen och stod där länge och tänkte. Jag hade fått nog av min egna dåliga inställning och bestämde mig för att starta om. Från och med nu ska jag ändra mitt mindset och vara lycklig igen. Sagt och gjort, så mår jag äntligen mycket bättre!
Magen växer och bebisen likaså. Skillnaden från förra veckan till denna är att jag känner han röra sig på ett helt annat sätt. Härom kvällen så kunde jag se hur han vände sig med ena sidan till den andra och jisses så obehagligt det var, men när han väl lagt sig till rätta så var det faktiskt lite skönt att få sparkar på vänster sida istället för höger där jag blivit rätt så öm.

Det närmar sig förlossning och jag har börjat tänka mycket på det. Vilket sjukhus jag skulle vilja föda på, lutar förövrigt mot Östra, och vad för typ av smärtstillande jag vill ha. Mina två tidigare förlossningar har varit i Norge och där har inte lustgas varit ett alternativ så därför har jag fått Epidural. Detta har fungerat väldigt bra för mig och jag tror att jag skulle vilja få det nu också, men samtidigt hade det varit spännande att prova något nytt. Enda nackdelen som jag kan se med lustgas är att man blir för berusad, illamående och dåsig, vilket skulle vara katastrofalt för mig då jag inte gillar att känna mig sån. Jag vill vara närvarande och vaken när jag är med om en förlossning och detta kommer med största sannolikhet bli den sista jag får uppleva i mitt liv.

Tankarna kring förlossningen är såklart många, men samtidigt försöker jag att inte planera för mycket då man omöjligt kan veta hur det kommer se ut den dagen han kommer. Kanske vi inte ens hinner få någon smärtlindring om allt går väldigt fort. Eller så kanske det är fullt på sjukhuset man har tänkt sig osv osv. Så, vi får helt enkelt ta det som det kommer när det väl är dags. Bra kommer det gå oavsett!

Gillar

Kommentarer

Nat
,
Du reglerar styrkan själv på lustgasen. Jag brukar bara ta så pass att jag kapar topparna men utan att bli drogad. Tror jag vred upp till max 10 % på min 3:e förlossning med lilltjejen. Man kan vrida upp till max för att bli helt ”borta” om man har fruktansvärt ont
susannajungblom
,
Ok så bra att man kan reglera styrka . Vi får se hur jag känner när det väl är dags.. 😊
Linn
,
Vill du skriva ett inlägg om hur du ser på din kommande förlossning? Hur planerar ni att göra med att M ev är i Norge, kommer han jobba i Sverige kring beräknad förlossning? Vill du visa inköp såsom barnvagn, kläder osv? Kul med sådana inlägg
susannajungblom
,
Absolut, det kommer i nästa graviduppdatering om en vecka 😊
Nat
,
Ja du känner säkert då vad du behöver Jag hade eda med äldsta pojken och hade inte alls någon bra erfarenhet av det. Men du hade ju testat det två gånger med gott resultat. Alls är väl olika och därför är det kanske svårt att rekommendera en smärtlindring till nån annan. Oavsett så finns både och på östra så du kan ju berötta för dem hur du tänkt och de brukar vara bra på att tillmötesgå önskningarna