Höggravid vecka 32

Godmorgon,

Då var det dags för en liten graviduppdatering igen eftersom vi idag går in i vecka 32.
Tro det eller ej men jag mår bättre än någonsin och jag har fått tillbaka energin som varit som bortblåst dom senaste veckorna. Jag är ganska säker på vad som ligger bakom mitt sprudlande humör och det har mycket att göra med positivt tänkande. När jag pratar om det så är det inte många som förstår, men för mig och i mitt liv har det en stor betydelse och mitt sätt att tänka påverkar hur jag mår, både psykiskt och fysiskt.

Nu har jag kommit in i ett bra flow i mitt liv och jag mår, som sagt, bättre än någonsin!
Bebisen väger nu 1800gram och är ca 43cm lång så han är ju så gott som färdigbakad och nu ska han bara bli några cm längre och lite tjockare och så är han redo att komma ut till oss.

På grund av bebisens storlek så har det blivit något tyngre för mig att bära på honom, men inget märkvärdigt. Jag kan känna att hans sparkar är lite hårdare och mer intensiva, men mest på nätterna och ingenting som jag inte klarar av att hantera. Istället försöker jag hålla på magen och njuta av känslan av att få vara gravid och att jag har möjligheten att få uppleva detta häftiga med min kropp igen. Det är ett under att man klarar av att faktiskt göra en liten människa i sin mage och jag njuter av varje sekund som går nu i slutet av graviditeten.
Andra fördelar med graviditeten är:

Jag har fått tjockare hår som växer som ogräs

Min hy är superfin och aknen är borta

Jag är lycklig

Några nackdelar:

Jag har blivit glömsk

Trött som tusan

Men hallå, bortsett från det så mår jag ju faktiskt toppen! Så jag kan ju verkligen inte klaga på någonting alls just nu.
När det kommer till cravings så måste jag säga att det varit tråkigt med dom under denna graviditeten då jag inte varit direkt sugen på någonting någon gång. Jag äter helst nyttigt och hälsosamt så som sallad och fräsch mat, samt frukt. Godis, chips, glass och kakor lockar inte, men visst kan jag äta det ändå. En enda sak som jag kan vara sugen på är chokladbollar i och för sig, men jag klarar även av att låta bli. Så när det kommer till gravidcravings så måste jag nog erkänna att jag inte har några direkt. Jag äter som vanligt, ca tre mål om dagen, frukost, lunch och middag och utöver det så blir det inte mycket mat. Det är väl snarare saker som jag inte är så sugen på, till exempel kaffe som jag har bytt ut mot te.
Så som det känns nu så kommer jag nog orka hålla igång som vanligt fram till förlossningen. Träna ca 2 gånger i veckan och gå ca 4 km varannan dag. Det får mig att må bra och jag tror att min bebis mår bättre av att jag rör på mig också. Nu är det ju faktiskt bara 2 månader kvar och samtidigt som jag vill träffa mitt lilla mirakel så vill jag samtidigt fortsätta vara gravid och bära på honom lite till. Det är mysigt att vara gravid.

Gillar

Kommentarer