Höstdepression.. Tips på att må bättre

Jag börjar ärligt känna av att det där tunga höstdeppet börjar smyga sig på... Det kommer varje höst så därför är jag inte förvånad att jag börja känna av det nu igen. Jag kan egentligen inte sätta fingret på exakt hur det är jag mår, utan det enda jag känner är att jag inte helt och hållet är mig själv. Allting jag gör är ansträngande och jag har svårt att motivera mig själv då jag inte anser att någonting har någon mening. Förstår ni hur jag menar?
Under vintern, våren och sommaren är min syn på livet helt annorlunda. Jag är glad, lycklig och lallar på utan att ens tänka efter. Men när hösten kommer och träden ändrar färg så är det som att hela mitt liv faller i samma takt som löven. Jag har försökt att ställa in mig och förbereda mig för den mörka hösten, men trots att jag gjort vad jag kan så känns det ändå inte helt bra. Ni vet när man känner sig sjuk men inte har några fysiska besvär.. Det är då det endast sitter i huvudet, men trots det så är det svårt att ändra på sin inställning.. Så jag får försöka ta mig igenom denna jobbiga perioden och göra vad jag kan för att vara så lycklig som det går under tiden.

Mina bästa tips mot höstdepression är:

"Det är som det är och det blir som det blir"

Köp ny inredning till hemmet och gör det mysigt - nya kuddar, mysiga filtar och fårfällar kan göra mycket

Tänd levande ljus. Överallt!

Gå ut och promendera. Frisk luft kan göra underverk

Ät hälsosamt och små portioner under hela dagen. En bra kost och ett jämt blodsocker gör att man mår betydligt mycket bättre än om man stoppar i sig massa socker och får rus och fall.

Har du möjlighet så tar du ut semester och åker på en resa dit solen lyser

Umgås med nära och kära som du trivs med

Jag vet att hösten inte bara är en tuff period för mig, utan att det är fler som har besvär. Men vi får försöka göra det bästa av situationen och det bästa med det hela är att denna tid kommer ta slut och om inte allt för länge så är julen här och sen är det vår igen. Kämpa på mina vänner! Kramar S

Gillar

Kommentarer