Hur kan man skrämma barn?!

Godmorgon,

I natt sov jag så djupt att jag nästan inte trodde att natten var över när jag vaknade. Jag har inte drömt någonting, utan bara sovit som en stock och vaknat 10 timmar senare. Tyvärr känner jag mig inte utvilad utan är fortfarande trött, men det går väl över så småningom när jag vaknat till lite grann.
Pojkarna har fått sina surfpattor och ligger på golvet nedanför mig och spelar spel, Dom har ett barnläge på som gör att jag och M kan bestämma och hantera vad dom får spela och se på. Alla reklamer som annars kan ploppa upp och som man inte har någon kontroll över försvinner i barnläget vilket är väldigt bra.
Jag fick nämligen höra en hemsk sak om just barn och surfning. Det var tydligen någon förälder som hade sett när sitt barn såg på Youtube och plötsligt, mitt i en barntillåten video så dök det upp en läskig figur som säger att barnet måste finna en kniv eller något annat skarpt som föräldrarna har i köket. Sen säger figuren att hen måste skära sig i armarna för annars kommer han och besöker hen i sömnen mitt i natten.

När jag fick höra om det här blev jag alldeles illamående. Vem vill göra något så här hemskt mot barn? Om mina pojkar hade sett detta så hade dom ju fått men för livet. Förstår ni vilken traumatisk händelse i ett barns liv att se det där.

Jag förstår verkligen inte vad det är för sjuk människa som önskar att skrämma barn så där!?

Så vi tog bort Youtube på barnens surfplattor och även på våra mobiltelefoner då barnen lånar dom ibland. Och så har vi blivit mycket hårdare och strängare med var dom ser på och hur dom använder elektronik.
På tal om något helt annat så är det ju lördag idag! Äntligen helg och hela familjen är samlad igen. Jag har lovat barnen att vi ska äta våfflor till frukost och sen ska vi ut och leka i det fina vädret. Vi har en hel del snö kvar på marken, men det verkar som att det kommer att smälta bort rätt så fort om det fortsätter vara sol och relativt varmt. Så nu får vi hoppas att våren kommer krypande även för oss här i Norge!

Gillar

Kommentarer