Hur länge varar vintern?

Godmorgon,

Imorse vaknade jag 2 minuter innan mitt alarm skulle gå 05.28. Oskar låg i våran säng och var törstig så då gick jag upp. Kändes knappt som att jag hade sovit någonting så det var lite konstigt att gå till badrummet för att göra mig iordning. Men efter att jag sköljt ansiktet i sådär lagom kallt vatten så vaknade jag till liv.

Det är snö här där vi bor och det gör mig lite smått deppig. "Hemma" i Alingsås är det ju massa plusgrader och torrt. Hur kan det vara så stor skillnad?

All snö fick mig att fundera över hur länge det egentligen brukar vara snö här, så jag kollade tillbaka i bloggen och såg att förra året den 20 maj så var det så här mycket snö..
Ser ni så mycket snö det var? Den dagen var vi ute och åkte pulka med våra vänner och hade en supermysig vinterdag. Vad jag kan minnas så var jag inte ens särskilt trött på snön då, men det kanske var för att man utnyttjade den på ett bra sätt. Nu är det slask och blask och det är inte så lätt eller kul att åka pulka i så då finns det inte mycket annat att göra än att klaga tyvärr.

Den 24 maj förra året så började det tina bort..
På bilden ovan var vi i Oslo. Om jag minns rätt så skulle vi till ett lekland och efter det var vi och åt lunch på Mathallen. Det känns som att vi hittade på mer saker förr och nu gör vi inte annat än att vänta.. Vänta på att få flytta. Gaaah jag är så less på att bo här nu. Jag trivs inte och jag kan knappt bärga mig tills vi får komma hem..

Den 12 april förra året så var det fortfarande lite snö kvar på backen, men man kunde känna av att det inte skulle komma någon ny snö igen vilket kändes väldigt skönt!
23 april började äntligen våren krypa sig på!
Nu får man väl ändå påstå att det måste vara vår?
Så det är bara att stå ut i två månader till och då är det nästan dags för oss att ta vårt pick och pack och flytta. Två månader. Det känns kanske inte så länge, men när man väntar på något så känns det nästan som att tiden går långsammare. Så för att få tiden att gå lite fort nu så måste jag boka upp min kalender och planera lite roliga saker att göra. Vi har ju tid, så frågan är bara vad vi ska hitta på!

Gillar

Kommentarer