Hur många barn ska man ha?

En sak med att ha ett helt hav med bilder från resan är att jag har fått det rätt så enkelt nu när jag ska blogga. Jag har lämnat kameran på hyllan många dagar i rad och har ändå massvis av material. Vilken lyx! Eller är det tråkigt för er att bara se bilder därifrån?
I alla fall, jag tänkte ventilera lite angående hur det är att ha barn och vad skillnaden på ett och två barn är, samt hur det skulle vara att ha ännu fler. Jag vet att ni flesta som läser min blogg är mammor och skulle jättegärna vilja veta hur ni tänker angående hur många barn "man ska ha".
Självklart förstår och vet jag att det inte finns ett korrekt svar här, utan det är olika förutsättningar för var och en familj.

Jag har personligen alltid sett framför mig att jag skulle ha en familj på fyra. Och nu när vi är en familj på fyra så ska jag erkänna för er att det känns alldeles perfekt. Jag älskar mitt liv som det är nu. Pojkarna börjar komma upp lite i åldern och bebistiden är över. Just det med att bebistiden är över är ju såklart trist också eftersom det var en av dom finaste tiderna i mitt liv. Tiden då man fick ha dom små liven i sin famn och dagarna gick ut på att ge så mycket kärlek man kunde.

Bebistiden var någonting som for förbi och som jag önskar att jag kunde få uppleva igen.

Men, sen kommer man till det logiska tänkandet när det kommer till hur den perfekta familjen (för oss) ser ut. Den perfekta familjen är ju som vi har det just nu? Jag har två armar och kan hålla om två barn. Pojkarna är friska, krya, bedårande, snälla, trygga och har varsitt enormt stort och vackert hjärta.

Vad skulle hända med denna perfekta konstellation om man tog in ett till mirakel i mixen? Hur tänkte ni som har tre eller fler barn? Hur kom ni fram till att det var "smart" att skaffa fler barn än två?
Detta är tankar och funderingar som jag går och luskar på dagligen och som jag skulle tycka vara kul att höra hur andra mammor tänker.

För mig har det alltid varit en självklarhet att skaffa två barn så att dom ska ha syskon och glädjen av att växa upp med någon och att aldrig behöva känna sig ensam. Detta är inte en självklarhet hos många har jag förstått, så att vi tänker olika är en självklarhet och något som jag förstår och accepterar. Jag menar inte att alla ska tycka som jag, snarare tvärt om. Jag vill veta så mycket som möjligt om era erfarenheter och tankar för att själv kunna uppfatta en realistisk mening.

När det kommer till barn och att bli förälder så är det en omöjlighet att kunna föreställa sig hur livet kommer att se ut när ett till liv kommer till världen. Men det är ändå kul att drömma och försöka visualisera en framtid, oavsett hur många barn man har i det verkliga livet.

Blev det flummigt nu? Brukar bli väldigt tankspridd på hösten/vintern. Sorry för det!

Nu ska jag hämta mina älsklingar på förskolan, saknar dom massor efter några timmar borta från dom. Kram på er, vi hörs snart igen..

 

Gillar

Kommentarer

Lisa
,
Kul fråga Jag har själv också 2 barn men hade det inte varit för att samhället är mer anpassat för familjer om 2 vuxna 2 barn så kanske jag hade haft 1 till. När man reser, inträden, bil och hus allt är lätt att hitta och ofta finns det ju familjepriser och så. Sen klart en ekonomisk fråga blir ju dyrare med 3. Just nu är jag föräldraledig och får ha äldre sonen 15h på dagis i veckan. Tycker jag är för lite då det mest är stress de 5h per dag för att hinna umgås med dottern och göra roliga saker med henne mellan mat och sov som också ska hinnas med. Ska jag ha en till vill jag därför ha om ca 5-6 år så de andra går i skolan så man får mer tid för bebisen. Samtidigt som du säger att det är skönt att bebistiden är över. Himla svårt det där och väldigt flummigt blev detta haha men jaja
fanny s
,
Jag har tre barn och är gravid med fjärde 😊 Jag har alltid velat ha många barn och tycker att det är mysigt att de har flera syskon. Det är ingen logisk eller smart tanke bakom detta beslut, bara magkänslan 😃 Visst blir det mer jobb med fler barn, men det blir automatiskt att man stramar upp situationen och reglerna här hemma för att vardagen ska gå ihop. När vi hade ett barn var vi slappare med allt, nu är vi mer effektiva med rutiner. Mina tre är liksom dina pojkar födda tätt och har en otroligt nära relation till varandra! Bebisen i magen kommer att ha lite mer åldersskillnad till sina syskon, jag hoppas att han eller hon inte kommer att hamna utanför! Jag är inte rik, jobbar som sjuksköterska, så det var absolut inte ekonomin som avgjorde beslutet att ha många barn. Jag kände bara att vi har en trygg och kärleksfull familj att välkomna dessa barn till, och då vågar jag följa drömmen/ magkänslan om fyra små liv att älska! Sen är det klart att pengar inte är en icke-fråga, men vi har råd med det viktiga samt tiden, orken och viljan som behövs. Dina pojkar är bedårande!
susannajungblom
,
Låter som att du tänker precis som jag! Förstår att det känns stressigt med endast 15h/vecka.. så är det ju inte här i Norge tack och lov. Men utöver det är allt anpassat till familjer på 4.. ❤️
susannajungblom
,
Åå så otroligt fint och peppande sagt, du inspirerar verkligen i din fina tankegång. Lycka till med bebis nr 4 ❤️