Hur ska jag ta mig till förlossningen?

Godmorgon, Då är det, som ni alla vet, måndag och en ny vecka med mycket ensamhet för min del. Saknar redan min man så det gör ont och jag skulle önska att han var här jämt.

Bild från igår. Det är alltid lycka och sprudlande kärlek från pojkarna när dom är med sin pappa.

Men jag får ta mig igenom dagarna som jag alltid gör och hålla tummarna att bebis inte har lust att komma just nu dom kommande dagarna när jag är ensam. Imorgon ska jag till barnmorskan och då måste jag prata med henne om hur jag ska göra om det blir dags för förlossning när jag inte har någon möjlighet att ta mig till sjukhuset. Hur gör man då? Eller är det någon av er som vet? Vi bor ju i Alingsås och närmaste förlossning är ju ca 45 minuter bort och jag har bestämt mig för och önskar av hela mitt hjärta att få föda på BB Borås. Men hur gör man om man inte har en bil i närheten eller någon som har möjlighet att skjutsa mig till sjukhuset? Vart ringer man då? Måste man ta taxi? buss? Eller är det ambulans som gäller? Eller hemmaförlossning? Jag har seriöst ingen aning så detta är en fråga som jag måste få svar på för att lugna mina nerver. Jag är ju ensam på vardagarna och min mamma är borta på jobb så den ända jag har här i närheten är min pappa och han måste ju passa på barnen. Så vem som ska vara med mig till förlossningen blir ett mysterium.. M har ju ca 3 timmar att köra hit så vi får ju mötas på förlossningen, men min stora fundering är - hur kommer jag dit?
  • Oskar

Gillar

Kommentarer

Linn
,
Taxi är väl smidigast, eller om någon vän kan köra dig? Kan det vara läge att fråga om du kan få en igångsättning? Tänker att det då blir mer kontrollerat, och M kan vara vid din sida. Alternativt att M har jobb som han kan sköta från Sverige denna sista tid av graviditeten?
Christel
,
Kan inte din pappa ha barnen med i bilen och skjutsa dig till förlossningen dit M kommer / Hoppas M är hemma så löser sig allting / Kram
susannajungblom
,
Jag vet inte hur tidigt man kan få be om igångsättning, men jag önskar oavsett inte att gå över tiden. Tänkte prata med min BM om det imorgon när jag har tid. Hade ju varit skönt att få det mer kontrollerat som du säger om det är möjligt <33
susannajungblom
,
Jo vi får lösa det på något vis. <3