Husrenovering

I samarbete med Engelbert Strauss

Förra gången vi flyttade till vårt stora hus så gjorde ju jag och min kära man en hel del renoveringar själva och då var det viktigt för oss att ha schyssta arbetskläder att jobba i.
Vi gjorde en hel del själva, så som att bygga terassen, vindskydd, lägga gräsmatta, lägga klinkers i hallen och inte minst så byggde vi garaget själva. När man håller på med sånt typ av arbete så är det superviktigt att klä sig rätt och inte minst ha bra skyddsskor! Det har hände ju en och annan gång att man tappade något tungt på tån och då var man rätt så tacksam över att man var klädd i annat än flip-flops ;)
Vi har så många fina minnen från huset och när vi byggde och höll på att göra det fint i vårt hem. Knappt fyra år bodde vi där och det hade väl egentligen framför allt med att göra att vi ville flytta till ett annat land att göra och även att vi inte är några "husmänniskor". Jag pratade faktiskt med min kusin om det igår, att man måste vara en viss typ av person för att trivas med att bo i hus. Man måste vara den där typen som tycker att det är kul att gå runt och fixa och hålla ordning och tyvärr är varken jag eller min man det. Easy living är något som passar oss lite bättre, men det är väldigt kul att ha bott i hus för att veta hur det är.
Jag kan se tillbaka på bilder på huset nu och känna en stor glädje över att ha bott där. Vi hade några fina år tillsammans i huset och varje period i livet är speciell på sitt sätt. Nu ser vi dock fram emot att bo i lägenhet och få en något lättare vardag. Däremot har vi pratat en del om att det hade varit kul att köpa renoveringsobjekt som man kan fixa till och sälja. Men frågan är hur mycket man orkar göra själv och hur mycket hjälp man behöver från proffs och i sånna fall kan man ju undra hur mycket man eventuellt skulle gå i vinst. Är det någon av er som har erfarenhet av att köpa billigt, renovera och sälja med vinst?

Gillar

Kommentarer