Inredning i vårt hem

Godmorgon,

Idag är det söndag och det känns. Det är en sån där konstig, obeskrivlig söndagsfeeling över denna morgonen. Vi är lite småtrötta hela familjen, även fast vi la oss tidigt igår. Men det är okej. Jag lagade en svampomelett med avokado på imorse som uppskattades av hela familjen. Mitt intresse för matlagning har blivit större än vanligt och jag har lust att lära mig att äta lite mer varierat och sunt. Vitt bröd, pasta och socker som inflammerar kroppen känns inte kul att stoppa i varken min eller barnens kroppar.

Är det någon som vet om någon bra matlagningskurs man kan gå i Göteborgsområdet så får ni gärna säga till. Jag skulle jättegärna vilja lära mig mer om matlagning!

Från mat till något helt annat - inredning.

Jag har ju lovat er att visa mer om hur vi har tänkt att ha det i vårt nya hem och vi har, som jag berättat tidigare, fått hjälp av en fantastisk inredningsdesigner som har hjälpt oss att få ihop det och vi är verkligen jättenöjda med resultatet än så länge.
All belysning kommer att vara väldigt exklusiv och vi har gått för märken och designers som har gjort tidlösa designer. I hallen kommer vi att ha tre FLOS lampor i taket, IC-light, och se när man kommer in i köket så kan man skåda två Foscarini Maki över köksön, och sen två stycken Gubi Multilight över köksbordet.

Vi kommer att ha sex stycken köksstolar från Hans Wagner och köksbordet är i vitoljad ek från Spekva.
Mattor under köksbordet och i vardagsrummet är från Classic Collection, och så kommer vi ha en jättefin matta i hallen från Kasthall.

I vardagsrummet har vi köpt soffor från Mio då vi förmodligen kommer att få byta ut dessa när barnen blivit lite äldre. Vi ser ju på soffan vi har nu att den har en och annan fläck. Eftersom vi inte önskar att inreda vardagsrummet efter en tv så kommer vi istället att köpa en Samsung "the frame" som ser ut som en tavla. Eftersom man tror att tvn är en tavla så kommer man inte fokusera på den på samma sätt i vardagsrummet som annars är väldigt vanligt att man gör. Soffbordet är från A2.

Vi har beställt en bokhylla som vi pusslat ihop från String och den kommer att vara i samma stil som skänken i köket som ni kan se på bilden ovan.

Vardagsrummet är rätt så stort så vi kommer att ha sofforna i ena delen med en lampa från FLOS - Arco led. Detta är en otroligt fin lampa med en fot av Carrara marmor.
Vi vill ha en rund matta under fåtöljerna som vi tyvärr inte hittat rätt färg på än. Men denna kommer förmodligen också att beställas från Kasthall,

I andra delen av vardagsrummet kommer vi att ha två stycken fåtöljer från Stressless. Dessa fåtöljer är verkligen underbara att sitta i!

Färgvalen i lägenheten kommer att gå i grå nyans. Vi valde marmorskiva i köket istället för en annan grå som var planerad (se krysset nedan). Sen kommer det att vara gulddetaljer, ekgolv i enstavsparkett och stora fliser på bad.
Eftersom att ni kan se att det går i grått, vitt, guld och trä genom hela lägenheten så kommer vi att inreda med färgglada tavlor, plädar, puffar och kuddar för att liva upp det. Dessa inredningsdetaljer kan såklart bytas ut lätt när man önskar. Så länge basen känns stabil så kan man ändra på dom små detaljerna efter årstid till exempel.

Annat som kommer att göras i lägenheten är att M nu håller på att bygga ett "Smarthem". Det innebär att allt kommer att styras med hjälp av automationer och Google home genom röststyrning. Mer om det kan ni säkert få se en video om när vi flyttat in.

Sen har vi sovrummen och våra två terasser kvar att visa er, men det får bli i ett annat inlägg tänker jag ;)

Ha en fin dag! Puss och kram S

Gillar

Kommentarer

Maria
,
Åh så roligt med inredning.. grått är väldigt fint..ska bli kul att få följa er i den nya boendet sen..