Inredningsinspiration

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Godmorgon, Vilken natt! Det var den första som jag sov själv här hemma och som ni kanske vet så är ju min man en suparman och tar alltid barnen på nätterna om det skulle vara något. Jag sover som en stock i vanliga fall med öronproppar och hör ingenting. Men när jag är hemma själv så vill jag inte ha öronproppar eftersom jag vill ha kontroll och höra barnen om dom ropar på mig. Detta innebar att jag inte kunde ha fönstret öppet som jag brukar eftersom jag inte ville bli väckt av ljud utifrån. (Ja, jag är känslig mot ljud) Så det började med att jag vaknade en timma efter att jag somnat av att jag var genomsvettig och kände att jag behövde luft. Så då var det bara att gå upp och öppna fönstret. Hellre frisk luft och lite ljud än dålig luft och tyst. Någon timma gick och sen vaknade jag igen mitt i natten och var tvungen att gå på toaletten. Bebisen ligger och trycker på urinblåsan, plus att jag åt massa vattenmelon på kvällen. Ingen bra kombo. Sen hörni, klockan 05.20 ropade Oskar. Så då var det bara att gå hela vägen till hans rum, hämta in honom till min säng i hopp om att få somna om lite till. Men icke. Han hade aldrig varit mer tydlig på vad som gällde - han skulle upp! Det finns inte mycket mer att göra än att gilla läget och gå upp. Men, det har gett mig lite tid på morgonen att skriva ett inlägg om hur vi har det här hemma. Så, here you go! Nu har vi bott in oss lite mer och därför tänkte jag att det kunde vara dags att visa er runt lite i vårt hem. All vår inredning går inte att få tag i på internet vad jag kan hitta, men jag har länkat till det jag kan om ni skulle vara intresserade av att kika mer eller klicka hem till ert eget hem.
Lamporna över köksbordet är Gubi Multilight och lamporna över köksön heter Foscarini Maki Köksbordet är specialbeställt från Spekva och stolarna är
Hans Wagners Y-stolar och så har vi läderdynor på för att skydda stolarna. Tabletterna på bordet fick vi i present från Kök och Rum, men du kan hitta liknande HÄR Mattorna vi har i lägenheten är antingen från Kasthall eller Classic Collection. Vi har en balkong och fin utsikt över sjön från där vi sitter och äter vilket vi älskar. Det känns så öppet och fridfullt och man kan få känslan av att sitta vid en båt men med den stora fördelen att det inte gungar. Underbart!
Vi har en öppen lösning utan några dörrar eller väggar mellan kök och vardagsrum vilket ger en otrolig rymd i hela våningen. Vi har valt att inreda vardagsrummet i två delar, en med fåtöljer där man kan sitta och prata eller kanske läsa en bok och en med två soffor mot varandra. Eftersom rummet är rätt så stort så har vi möjlighet att göra så.
Fåtöljerna är från Stressless och är köpta i Norge. Lampan är en inflyttningspresent från mina föräldrar, Spegeln är från märket A2 och puffen är från Svanefors.
, denna lampa är så otroligt fin. Dock är foten gjord av carraramarmor och väger så mycket att det nästan är omöjligt att rubba den från där den står. Det var lite kul att iaktta flyttgubbarna som skulle bära den stora klumpen in i lägenheten då dom inte kunde fatta vad det var som kunde vara så tungt. Nu står den i alla fall på en fin plats i lägenheten så vi får hoppas att vi inte ska behöva flytta den någonstans. Som ni kan se på bilden ovan så känns det lite tomt, men det är på grund av att vi inte har fått upp några gardiner än. Vi har beställt jättefina gardiner som vi tror kommer passa perfekt och det ska bli så sjukt kul att få visa er skillnaden sen när vi har fått upp dom!
Även soffbordet är från märket A2 och vi älskar det! Än har vi inte så mycket böcker och liknande under det, men tanken är att man kan inreda bordet med lite fina detaljer, därav facken under och glaset uppe på.
Vi gillar dom flesta lamporna från FLOS och har en del i vårt hem. Även lamporna i hallen som ni kan se här nedan är från FLOS och jag tycker dom är så himla coola eftersom att det känns som att dom svävar i luften. Superhäftigt!
Jag älskar våran hall då den känns stor och rymlig, plus att det är fint att slutet av lägenheten bjuder på ännu en stor terass. Dörren ut öppnar upp på ett väldigt fint sätt som gör att man inte känner sig instängd.
Den runda spegeln som vi har i hallen älskar jag! Den är från Classic Collection, men du kan hitta liknande från Gubi >HÄR<.<
Vi har valt att ha samma typ av förvaring i hela lägenheten och har köpt alla hyllsystem och skänkar från String. Det som är kul med hyllsystemet String är att man kan bygga ihop med hyllplan, skåp och lådor så som man vill i olika höjder och storlekar. På så sätt kan man bygga förvaringen efter behov och så som man önskar att det ska se ut.
Lampan som står i Stringhyllan heter Miss K och är också från märket FLOS. Det här var en liten inblick i hur vi har det här hemma och vi kunde inte varit mer nöjda över hur allt har format sig. Tack vare att vi fått så fin hjälp från Kök & Rum så har alla bitar fallit på plats på ett smidigt sätt. Utan deras hjälp vet jag inte alls hur det hade sätt ut här hemma utan vi har valt att lyssna på deras råd och är otroligt glada över det idag! Vi är otroligt tacksamma för deras hjälp och kan varmt rekommendera att besöka Kök & Rum om ni har vägarna förbi Alingsås och behöver hjälp med inredning till hemmet. (jag får inte betalt för att marknadsföra, utan är bara så nöjd över den hjälp vi fått och väljer därför att berätta om vart hjälpen kommer ifrån) Nu kommer snart några män hit och ska fixa lite punkter som vi hade markerat under sista besiktningen. Det mesta är som det ska, men det är några bitar i golv som ska bytas och lite färg på väggar som ska bättras. Sen är allt perfekt! Puss och kram S

Gillar

Kommentarer

Ulle
,
Vilken lägenhet- Jätte snyggt och stilrent!
susannajungblom
,
Tack 😊
susannajungblom
,
Tack! Är lite osäker men kan kolla upp 😉
susannajungblom
,
Tack 😊
Gunilla
,
Vilken drömlägenhet och utsikt över sjön! Harmoni! Hoppas du får lugnare nätter framöver! Ska din man pendla lång tid framöver?
susannajungblom
,
Tack 😊 Ja han kommer förmodligen alltid att pendla 😊
Petra
,
Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst. Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?
susannajungblom
,
Haha vad härligt det låter när du beskriver hur det är att sova med öronproppar 😉 Jag använder ett par som jag köpt på apoteket på Gardermoen. har inte hittat dom någon annan stans och vet faktiskt inte heller vad dom heter. Sorry.
Petra
,
Tack för svaret. Hittade ett par skumproppar förra veckan som är sköna att sova med. Det är grönvita i färgen och finns på Clas Ohlsson. 50 par i packen så man klarar sig ett tag. Gjorde inte ont som de gula skumpropparna jag har sovit med tidigare och dämpade ljuden ännu bättre. Blev verkligen helt tyst med dem i öronen.
susannajungblom
,
Så bra!! 😊