Inte konstigt man är rädd för tandläkaren!

Fy farao och helskotta vilken jädra hemsk dag jag har haft idag. Det började på morgonen att jag fick mer och mer ont i min tand och när värktabletterna slutat bita på mig så ringde jag till min tandläkare och bönade och bad om att få komma in till dom för att få hjälp. Efter lite om och med så ringde tändläkaren tillbaka till mig och sa att jag kunde få komma. Jag åkte dit med tandvärk ondare än någonsin och satte mig i tandläkarstolen. Vi tog en röntgenbild som visade inflammation i båda nervkanalerna från tanden som var lagad för ca 1 månad sen. Han sa att han var tvungen att sätta bedövning, borra bort lagningen, spruta i ett smärtstillande medel i nerverna och sen laga provisoriskt igen och att jag vid ett senare tillfälle skulle få komma tillbaka och rotfylla.

Tandläkarskräck och livrädd för bedövningsspruta lutade jag mig tillbaka och öppnade munnen. "Så nu kan du skölja" sa tandläkaren och lyfte på stolen. "Nää, nu svimmar jag" säger jag och så blir det svart.

Efter en stund vaknar jag upp och ligger, mer eller mindre, upp och ner i tandläkarstolen med en våt trasa på pannan. "Sådär, nu börjar du få färg i ansiktet igen, hur mår du? Är du vaken?"

Jahopp, då hade jag totalt svimmat av hos tandläkaren, halva ansiktet är bedövat men tandvärken var kvar... Han provade att blåsa lite på tanden och det gjorde så ont att jag höll på att svimma igen. Så vi satte en bedövningsspruta till, och sen en till och efter 1,5 timmar och två patienter senare så satte vi den fjärde och sista bedövningssprutan. Men den tog inte.

Snopet fick jag åka därifrån med starka värktabletter och Valium på recept för att klara av att överleva helgen och en ny tid på måndag. Tydligen kan det vara svårt för bedövningen att sätta sig när man har inflammation i kombination med ångest. Så vi får helt enkelt försöka på nytt på måndag påverkad av valium så får vi se om bedövningen fungerar då. M ska dessutom följa med mig då så att jag känner mig tryggare. Fy farao, det här var inte alls kul, plus att det är jävligt dyrt med tandläkaren här i Norge. Idag fick jag betala 1500kr och vi fick inte gjort ett jäkla skit.
Så nu är jag besviken och har tandvärk och vet seriöst inte hur jag ska ta mig igenom denna helgen utan att dö. Jag knaprar starka smärtstillande men värken i tanden vägrar att ge med sig. Någon som har något husmorstips på hur jag kan lindra denna tandvärk?

Det enda som är positivt med det hela är ju att ryggvärken är en fis i rymden i jämförelse med tandvärken!

Gillar

Kommentarer

Mimmi
,
Fick du inte en kur penicillin nu? Vet flera som fått det innan de börjat fixa tand. Jag hade inflammation också. De bedövade med max dos men det tog inte. Då gav tandläkaren mig "operationsbedövning" sa hon. Nån björndos. Det tog så pass att hon kunde borra bort lagning och börja rensa. Sedan sprutades det in bedövning rakt ner. Och massa rengöring gjordes. Sprutades in nåt som skulle döda bakterier och provisorisk lagning. Detta fortsatte tre ggr till. Och en krona på det. Många många tusen gick det på men tanden går använda!!! Underbart!! Lycka till. Kram
Hilda
,
Inte alls ovanligt att tandvårdsrädda svimmar i stolen i samband med bedövningen. Jag är själv tandläkare och det händer då o då. Du har troligtvis en pulpit (inflammation i tanden) och då kan tanden vara väldigt svårbedövad. Om det är en pulpit så hjälper inte antibiotika. Det som din tandläkare försökte göra idag var att öppna tanden till nervkanalerna och släppa på trycket som bildas av inflammationen. Tyvärr är det smärtstillande som gäller. Är du väldigt tandvårdsrädd så finns det ju möjlighet till lugnande för att man ska vara mer avslappnad. Lycka till i helgen!
Oslofru
,
Å fy och usch. Jag ska tillbaka på måndag så då får vi hoppas att det går att lösa på något sätt.. Skönt att du har fixat det nu i alla fall! Kramar
Oslofru
,
Exakt, går på smärtstillande och valium för att klara av att ta mig igenom helgen med denna fruktansvärda tandvärk. Ska tillbaka på måndag och då skulle jag ta valium innan för att vara lugn. Hoppas dom kan hjälpa mig att få ordning på min tand då.. <3