Jag är beroende!!

Vet ni vad? Jo, nu får det vara nog! Nu MÅSTE det vara nog med allt detta jäkla socker. Jag är så beroende av socker att det har blivit jobbigt för mig och nu har jag bestämt mig att det måste sluta få styra mitt liv.

På morgonen så går det ofta bra för då är det bara kaffe jag är sugen på, men framåt lunch, när man börjar att bli hungrig.. det är då det där sockersuget kickar in.
Eftersom jag inte har något problem med min vikt eller tycker att jag på något sätt är tjock eller behöver tänka på vad jag stoppar i mig kalorimässigt så har jag liksom ingen motivation direkt till att inte stoppa i mig sötsaker om jag är sugen på det. Så under den senaste tiden har jag ätit choklad efter lunch, en bulle på eftermiddagen, lite lösgodis efter middagen och lite glass och chips till filmen på kvällen. På morgonen vaknar jag alltid med lite ångest över att jag varit lite osund och dum mot min kropp, men så blir det lunchtid och sötsuget kickar åter igen in..
Efter flera månaders dåligt ätande så känner jag faktiskt av det på kroppen och humöret. Jag är väldigt trött och går ständigt och tänker på sötsaker. Jag är sugen hela tiden och kan inte låta bli, men eftersom jag inte är "tjock" så bryr jag mig inte och äter det jag vill. Men nu känner jag att det måste ta slut. Jag måste börja ta hand om min kropp igen och tänka på vad jag stoppar i mig. Jag vill bli pigg och känna mig fräsch igen, från insidan och ut. För det är ju verkligen så att det man stoppar i sig visar sig sedan på utsidan.

Så idag börjar jag med sockerförbud för mig själv. NOLL tollerans och inga undantag. Det spelar ingen roll om någon fyller år och det bjuds på tårta, om någon bjuder på bullar eller om det blir efterrätt när vi är hemma hos vänner. Från och med idag ska jag säga Nej tack till socker och så får vi se om jag känner mig piggare och fräschare och om mitt sockersug och beroende försvinner allt efter tiden går.
Jag kommer att ha sockerförbud för mig själv ut detta året. Tror ni jag klarar det?

Gillar

Kommentarer

Nathalia
,
Ja detta klarar du!!
Maria
,
Vill du nog mycket så fixar du det..... Jag slutade äta godis/fika för 6 år sen....första halvåret var jag extremt noga, nu är jag också noga såklart, men jag kan äta nån bit mörk choklad ibland och unna mig ostbågar/chips, inte ofta men nån gång, sen kan man ju hamna i situationer då man liksom blir bjuden på fika och det är svårt att tacka nej, men det är så sällan så de få gångerna det hänt sen 2011 kan jag räkna på typ 1 hand...... Sen finns det ju en hel värld med Rawfoodfika och "baka utan socker" vilket kommit mer och mer så även jag blir bortskämd på caféer med gott fika ibland......åh gillar man att baka kan man ju göra mycket gott hemma. Men mitt råd är fokusera på vad du får äta, för tänker man bara på allt man ska undvika så blir man ju jätte sugen på just det..... Lycka till!!!!!/Maria
Oslofru
,
Åååh tack Maria för din peppande kommentar!! Kram på dig