Jag är gravid !

Godmorgon allihopa.

Nu kan vi äntligen få dela med oss av denna fantastiska nyhet som vi har hållit hemligt nu dom senaste veckorna - Jag är gravid med bebis nummer 3!
Detta har kommit som en glad nyhet för hela familjen och barnen är lika lyckliga och längtar lika mycket som mig och M efter den lilla bebisen som ska komma i slutet av November.

Jag är i vecka 12 nu och vi har gjort ett tidigt ultraljud som sa oss att bebisen verkar frisk och kry vilket vi är oerhört glada över att få veta. Det har varit några tuffa veckor för mig den senaste tiden då jag led av ett extremt illamående i starten. Redan direkt så kunde jag känna symptom på att jag var gravid och ska jag vara helt ärlig med er så kände jag faktiskt av när själva ägget blev befruktat! Tro det eller ej, men jag har fört en liten dagbok under dom första dagarna som jag tänkte dela med mig av så småningom.
Redan i vecka fyra ungefär så började jag känna dofter väldigt starkt och illamåendet som började som en svag känsla övergick i något extremt som jag aldrig känt förr! Jag mådde så dåligt att jag inte kunde gå ut och gå. Jag kunde inte fokusera med blicken utan att bli spyfärdig och det enda som hjälpte var att ligga still i sängen och sova. Det var fruktansvärt.

Jag fick till slut hjälp då jag kände att graviditeten gick ut över mitt liv. Rollen som mamma till mina två små pojkar var nästan omöjligt att genomföra då jag inte klarade av att laga mat, köra bil eller hämta dom på förskolan. När jag kom ut från hemmet så tänkte jag hela tiden ""Å nej, hjälp, vart kan jag spy!?" och detta var såklart en fruktansvärd känsla som var svår att hantera för mig...

Jag fick utskrivet tabletterna Phenergan (motsvarande Legrigan i Sverige) och dom hjälpte mig massor. Jag kunde komma ut och gå och jag kunde hantera matlagning. Dock har det inte tagit bort hela illamåendet, men det är inte alls lika starkt längre och jag klarar av att leva igen.
Nu mår jag betydligt mycket bättre som sagt och jag kan äntligen glädjas åt att vi ska få en till liten medlem i våran familj. Jag har sett fram emot den här graviditeten ett bra tag så nu när miraklet äntligen är inne i min lilla mage och gror så känner jag en sån ofattbar lycka och tacksamhet i hela kroppen. Den här graviditeten ska jag ta vara på och njuta av varje dag som går. Det är så häftigt vad kvinnokroppen klarar av och jag är så himla tacksam över att jag får uppleva det här igen tillsammans med min älskade familj!

Gillar

Kommentarer

Nikolina
,
Åh ett jättestort Grattis till er!!! Jag har inte varit inne på bloggen på några veckor och blev på riktigt så himla glad för eran skull när jag såg det nu! Vi försöker också få till en tredje graviditet, ska bli så roligt att följa er. Kram ♡
susannajungblom
,
Tack 😊 Å så kul att höra <3 massa lycka till!