Jag känner mig tom

Godmorgon,

Jag har varit väldigt öppen och ärlig om hur jag mår på hösten och det är så lustigt för varje gång sommaren är över så kommer det som en våg över hela mig.. Det känns som att jag blir dragen ner under ytan och får svårt att andas och jag vet inte hur jag ska göra för att ta mig upp på land. Den tryckande känslan mot bröstet och tankar som får mig att vilja sjunka ner under jorden är svåra att komma bort ifrån. Även fast jag är väl medveten om att jag alltid mår så här varje hörs, utan några undantag så går det ändå inte att undgå.

När jag mår så här så får jag brist på motivation och därmed blir bloggen också ofta drabbad. Idag var en sån dag där hjärnan bara stod still och jag inte kunde komma på någonting positivt att skriva om alls. Så jag började bläddra tillbaka i arkivet, exakt ett år tillbaka för att se om jag kunde skriva något positivt ifrån förra året och lustigt nog så hade jag, även då, skrivit om att jag var deppig..

Ni kan läsa förra årets höstdepp-inlägg där jag berättar om hur min höstdepression startade när jag flyttat till Oslo för 10 år sedan HÄR.
Det är väldigt skumt hur min kropp fungerar för under hela våren och sommaren så mår jag som en prinsessa. Livet är härligt, jag har inga bekymmer och är alltid på strålande humör. Men så kommer hösten och som ett brev på posten kommer även min höstdepression.

Jag försöker göra allt jag kan under denna tid för att må så bra som möjligt. Jag äter bra, jag motionerar, jag omringar mig av nära och kära som får mig att må bra osv, osv. Men vissa dagar så är det verkligen ingenting som hjälper och om jag inte hade några måsten så hade jag bara velat ligga i sängen och stirra upp i taket ända tills det blev vår igen.

Som tur är så har jag alldeles för många plikter för att kunna gräva ner mig själv och jag har alldeles för mycket bra i mitt liv att leva för. Så jag drar mig alltid ut ur sängen på morgonen och försöker se det positiva i livet, hår svårt och tungt det än är. Eftersom jag är väl medveten om att det inte är alltid så här jag känner mig så klarar jag av att ta mig igenom dom tunga dagarna i väntan på bättre tider.

Det är en stor anledning till att vi önskar att bo i ett varmare land med sommar och sol året runt för då kanske jag inte skulle känna så här..

Förlåt att detta blev ett väldigt deppigt inlägg, men det känns bra att skriva av sig ibland och bara få vara ärlig gentemot alla er som följer mig också så att ni inte undrar vad det är för fel. Och jag vill också vara ärlig mot er och visa att även mitt liv kan vara lite skakigt ibland bakom all "perfektion", vackra bilder och överdådig positivitet.

Jag vet att det är många som har det svårt under denna tiden på året så det kan vara bra att vara medveten om det så att man är lite extra snäll och förstående med människor. Visa omtänksamhet och kärlek och var en snäll och ödmjuk medmänniska så mår alla mycket bättre kan jag lova..

Kram på er

Gillar

Kommentarer