Jag och kidsen på roadtrip

Hej på er,

Natten var riktigt jobbig i natt.. Oskar har extrem pollenallergi som har utvecklats under dom senaste dagarna. Han har fått medicin nu av sin doktor som han har börjat att ta och det har redan blivit bättre, men inte fullt ut 100% bra än. Så han vaknade precis när vi gick och la oss igår och hostade, hostade och hostade. Detta höll oss såklart vakna och trots att vi gav honom inhalatorn så slutade det inte helt. Så till slut sa jag att jag går över till Oskars säng och lägger mig där så kanske i alla fall en av oss får sova lite. Tyvärr drog jag nitlotten för vid 02 så slutade Oskar hosta, men Filip däremot drömde en mardröm och vaknade. Efter det ville han inte somna om och så ville han upp på toa och sen ville han vara vaken. Till slut somnade han i min famn och jag kunde gå ner i Oskars säng igen och lägga mig. Vilken natt...

Vid 08 kunde jag dock lämna pojkarna på förskolan och så gick jag hem och la mig i två timmar. Jag ska nämligen köra till Sverige idag och då vill jag vara säker på att jag känner mig utvilad och alert. Det blir jag och mina små pojkar som åker eftersom M ska på en jobbgrej imorgon. Så han får komma imorgon kväll.
Jag gillar inte att vara ifrån min man, men när vi flyttar till Sverige för gott så måste jag ju tyvärr vänja mig vid det eftersom han kommer att jobbpendla till Norge och vara borta måndag-fredag. Det kommer bli tufft, men jag antar att man vänjer sig och att det till slut blir helt normalt. Som tur är får jag ha honom hos mig på helgerna och förhoppningsvis har han full fokus på mig och barnen då eftersom han får gjort allt jobb och plugg under vardagarna. Jag tror det blir bra! <3

Gillar

Kommentarer

Gunilla
,
Det blir säkert bra och du har ju din familj nära! Är det en begränsad period eller för lång tid? Ska du byta jobb? Lycka till!
Jenny
,
Ska ni ha det så hela tiden? Med pendlandet menar jag? Om ja så hade det varit intressant att höra hur ni har tänkt då. Känner ni inte att det kommer splittra familjen? Barnen kommer ha ett minne av en pappa som ”alltid var borta” och du verkar ju ha det väldigt jobbigt när din man inte är där. Ska du återgå till att vara hemmafru eller hur ska ni lösa all logistik? Jag hoppas att detta bara är en tillfällig plan för jag tror inte nån av er kommer må bra av detta i längden tyvärr.
Sofia
,
Tycker det är kul att följa er flytt till Sverige, bor också i Norge och ibland längtar vi också tillbaka. Ser gärna ett inlägg lite längre fram på hur du tycker man ser på barnen i Sv. Kanske konstigt formulerat, men där vi bor så är barn så stor del av livet och samhället. Man får barn betydligt tidigare än i Sv och mycket av aktiviteterna är barncentrerade, tex hela dugnadsgrejen, 17e maj mm. Pluggar man kan barnen gå på dagis på högskolan etc. Känns som det skiljer sig från Sv. Hade varit kul att höra hur du upplever det när ni är tillbaka.
susannajungblom
,
Vad roligt att höra! Jo vi får se sen när vi flyttar hem hur det skiljer sig från Norge. Jag har ju bara haft barn under tiden jag bott där så alla regler här i Sverige är främmande för mig. Det återstår att se vilket land som har bäst förhållande när det kommer till barnen. Kram på dig!
susannajungblom
,
Jag förstår inte riktigt hur du tänker här. Var och varannan person pendlar och alla har inte möjlighet att ha arbete i närheten utan är i behov av långa pendlingsavstånd. Vi har prioriterat att få ett fint boende i den staden som vi önskar att barnen ska få växa upp, men önskar inte att ändra på våran ekonomiska situation. Därav pendlandet. Att du säger att barnen kommer få en frånvarande pappa stämmer inte då han kommer att vara mer närvarande under dom långa helgerna som han är hos dom. Detta kommer inte att bli några som helst problem kan jag lova!
Jenny
,
Det är klart att det är vanligt med folk som pendlar men att vara borta fem av veckans sju dagar är väldigt länge. Det är klart att barnen kommer påverkas av det. Att aldrig ha en pappa som lämnar eller hämtar på förskola/skola, att hela tiden längta och sedan behöva begränsas till två ynka dagar per vecka. Jag hade absolut förstått om detta var en temporär lösning men detta är alltså er permanenta plan!? Förlåt men jag tycker att det låter väldigt ogenomtänkt. Jag får bara önska er lycka till!
Jenny
,
Det är klart att det är vanligt med folk som pendlar men att vara borta fem av veckans sju dagar är väldigt länge. Det är klart att barnen kommer påverkas av det. Att aldrig ha en pappa som lämnar eller hämtar på förskola/skola, att hela tiden längta och sedan behöva begränsas till två ynka dagar per vecka. Jag kan ju även tänka mig att din man kommer vara ganska trött på helgerna, speciellt mtp resandet. Jag hade absolut förstått om detta var en temporär lösning men detta är alltså er permanenta plan!? Förlåt men jag tycker att det låter väldigt ogenomtänkt. Jag får bara önska er lycka till!
susannajungblom
,
Han kommer att åka måndag morgon, komma hem fredag förmiddag. han kommer alltså att vara där hela fredag, lördag, söndag. Tre hela dagar av veckans sju. Sen är det inte mer än 3 timmar bort så skulle det vara så att längtan blir för stor så får han köra hem. Jag är uppväxt med föräldrar som rest i jobbet och har aldrig haft ont av det. Saknaden var stor till tider men jag fick desto finare förhållande till mina föräldrar när dom sen var där. Jag ser inte min mans pendlande som en dålig lösning, utan ett måste för att vi ska kunna leva som vi gör. Det är ok om du inte förstår, huvudsaken är att vi gör det 😉