Julafton 2018

Godmorgon från världens lyckligaste mamma,

Imorses blev jag nämligen väckt av en puss på kinden och frukost på sängen av min älskade Filip. Han har pratat om att han vill överraska mig och M med frukost på sängen länge, men att han behöver hjälp av mormor och morfar. Så idag när vi äntligen sov över hos mina föräldrar så var det dags. Tänk så omtänksamt och fint av honom att vilja göra detta för oss. Vi fick kaffe med mjölk, blåbär, pepparkakor som han bakat själv på förskolan och varsin smörgås med skinka. Vilken liten fantastiskt bedårande pojke vi har. Så stolt och tacksam över hans lilla hjärta som är så stort.

Åter till hur vi firade våran julafton igår.

Klockan 07,00 satt vi alla i bilen på väg till Sverige från vårt hem i Norge. 3.5 timmar hade vi framför oss.
Vi lyssnade på julmusik och hade Teslan uppkopplad på christmas-setting vilket innebär att det är en jultomte som kör på bild och bjällror som klingar när man blinkar. Hihi.

När vi kom fram så fick vi julstämning för första gången på året. Även här spelades det julmusik, granen var klädd, paket låg därunder, julmaten tillagades och familjen var samlad.
Innan julmaten så fick vi lite glögg och pepparkakor med blåmögelost - bästa kombon om ni frågar mig. Så himla gott!
Haha, ser ni Oskar i bakgrunden :)
Efter julmaten och Kalle anka så hade det blivit mörkt ute och vi kunde skåda en tomte som gick omkring på takterassen och såg lite smått förvirrad ut. Vi släppte in honom för att se om han hade med sig några julklappar till dom små.
Vi trodde faktiskt att alla barnen skulle bli glada om ovetande om att tomten inte var riktig, men Filip kunde tyvärr inte bli lurad i år. Han såg på tomten och så viskade han i mitt öra "Mamma, det där är inte tomten. Det är morfar som har klätt ut sig i tomtekläder".
Men trots att Filip visste att tomten inte var på riktigt så var det ändå kul att få paket och fira julen i år tillsammans med alla nära och kära. Detta var en jul att minnas och nästa år önskar vi att det blir en favorit i repris, men möjligen i vårat egna nya hem. Vilken dröm.

Gillar

Kommentarer