Klippte håret själv

Godmorgon!

Jag har ju glömt att visa er att jag klippt mitt hår. Jag kände att det var lite slitet och jag verkligen avskyr den där mellanlängden, så jag tog saken i egna händer och klippte mig kort igen.

Så här såg det ut före...
Och så här blev det efter..
Helt okej ändå måste jag säga Jag blev nöjd!

Igår var barnens farfar och sambo här och hälsade på så då hann jag inte blogga. Men förutom det så har vi inte gjort så jättemycket i helgen, Det har varit skönt att bara ta det lugnt och umgås med familjen.

Idag ska jag till psykologen igen, så det känns skönt. Dock ska jag ta med mig Adam så vi får se hur det går, men förhoppningsvis så sover han hela tiden. Han har förövrigt sovit väldigt dåligt i natt, men det beror nog på att han inte har bajsat på 4 dagar.... I vanliga fall, eller, tidigare när jag bara ammade, så var det inga problem, men sen vi började med ersättningen så har det stoppat upp helt. Men jag var förbi apoteket igår och frågade om det fanns någonting man kunde göra och hon sa att det var helt normalt att bebisar inte bajsar upp till 5 dagar när man börjar med ersättning.. Någon som har erfarenhet av detta och kan lugna mig, eller har några tips och råd? Jag är så orolig att han har ont i sin lilla mage.. Eller rättare sagt, jag vet att han har lite ont eftersom han inte är bekväm och sover dåligt..

Gillar

Kommentarer

Linn
,
Ring Bvc och fråga, men vi har gett lactulos. Kan även vara värt att byta till tex babysemp lemolac, Nan har en liknande, som är för känsliga magar. Man kan även ha lite olja i ersättningen. Men hade diskuterat med BVC sköterskan innan jag gjorde nåt.
Carina
,
Messmör! En liten klick i ersättningen/vällingen brukar ha god effekt på tröga magar
Nat
,
Japp min 2:a bajsade bara 1 gång i veckan när vi började med ersättning och hans läkare sa att det var ok så länge han inte verkade ha ont Efter några veckor slutade jag oroa mig över det och accepterade stt hans mage arbetar långsamt och att storebrors arbetar fort och att båda varianterna är ok så länge de är friska o h mår bra Kram
Emma
,
Du kan hälla i en tesked rapsolja i ersättningen. Magmassage är också bra för att få igång tarmarna. Men som flera skriver så är det vanligt att ersättning har denna effekten. Blir du supernojig så kan du alltid ge katrinplommon- eller päronpuré med sked 😊 efteråt brukar man ångra att man var skeptisk, haha!
susannajungblom
,
Jo jag ringde barnmorskan som också tipsade om rapsolja och lite senare igårkväll så släppte det 😊
susannajungblom
,
Ja men så länge dom inte har ont så antar jag att det är okej 😊 Kram
susannajungblom
,
Är han inte för liten för messmör?
susannajungblom
,
Jo jag ringde BVC sköterskan och hon tipsade om rapsolja i ersättningen. Fungerade fint för han bajsade senare igårkväll <3