Komplex och skönhetsbehandlingar

Godmorgon,

Idag var jag löjligt trött när jag vaknade. Filip pussade på mig och ville att jag skulle gå upp så det var inget fel på själva väckningen, men det var det att jag inte hade sovit så många timmar då jag kom hem mitt i natten..
Jag tänkte att jag skulle prata lite om skönhet och alla jobbiga komplex och missnöjen som jag känner just nu. Måste erkänna för er att det är rätt så jobbigt att aldrig känna sig nöjd med sitt utseende..

Jag får ofta kommentarer som liknar "Du åker ju bara och gör massa behandlingar hela tiden", "Herregud, gör du inget annat än att fixa på utseendet". osv osv. Först och främst så är det ett intresse jag har. Skönhet och alla behandlingar som man kan göra för att må, bättre. Men sen så har jag dessutom en hel del komplex.

Det började när jag var ung tonåring och alla mina kompisar började få större bröst, men ingenting hände med mina. Jag förstod inte varför och tyckte det var jobbigt att inte jag fick några tuttar. Det slutade med att jag fick komplex över mina små tuttar och började skolka från gymnastiken. Det var en jobbig period och till slut så resulterade det i att jag försökte gå upp i vikt i hopp om att brösten skulle börja växa om jag la på mig några kilon.

Ingenting hände bortsätt från att jag blev lite mullig. När jag fyllde 18 år bestämde jag mig för att förstora brösten, men eftersom jag inte hade några pengar så fick jag vänta lite grann. Jag flyttade till Oslo och började jobba i butik och sparade så mycket jag kunde så att jag skulle få ihop tillräckligt mycket pengar för att göra en bröstförstoring.

19 år gammal hade jag sparat ihop pengar och jag var så lycklig över att jag äntligen kunde få dom brösten som jag längtat efter i halva mitt liv.

Tro det eller ej, men denna förändring gjorde mig väldigt lycklig! Jag blev stolt över mig själv, jag kände mig vacker och jag skämdes inte längre.

Känslan jag nu fick känna gjorde att jag började se fler fel hos mig själv som jag trodde att jag kunde rätta till för att må ännu bättre. Det blev helt enkelt som ett litet beroende. "om jag mår så här bra nu, hur kan jag då göra för att känna mig ännu finare och må ännu bättre?" tänkte jag.

Förstora läppar, testa botox, gå på ansiktsbehandlingar, laser, fixa hår, naglar osv osv osv. Nu för tiden kan man göra, mer eller mindre, allt för att piffa till sitt utseende. Det låter kanske galet och jag vet själv att det är lite extremt, men jag mår bra av att hela tiden få känna mig som mitt finaste jag.

Jag är väl medveten om att min man och alla runt omkring mig tycker att jag är vacker oavsett, men jag vill också känna mig fin. Och så länge jag gör behandlingar för mig själv, för att JAG ska må bra och inte tänker på hur någon annan ser på mig så tycker jag ändå att det är okej.

Det som jag tycker är synd med alla dessa behandlingar är om det påverkar ungdomar att göra samma sak. Att känna sig otillräcklig är inte kul, men jag tror faktiskt inte att yttre faktorer påverkar så mycket, utan det är snarare ens eget psyke som spökar. Eller vad tror ni?

Är det en sak som jag har insett så är det att livet är för kort för att gå runt och ha komplex och missnöjde över någonting som man idag, 2018, har möjlighet att rätta till.

Nästa vecka ska jag äntligen på lite behandlingar igen. Jag har haft ett uppehåll över sommaren så nu är det dags med en lite höstpiff. :)

För övrigt så är det några av er som undrar hur det går med min akne och jag kan glatt berätta att jag har min hy under kontroll med hjälp av Excuviance produkter (<reklamlänk) Jag kör 100% på hela deras serie och kan redan efter ca 1 månad se otroliga resultat. Jag kommer att visa er när jag använt produkterna ytterligare en månad. Äntligen verkar det som att jag hittat produkter som faktiskt fungerar.

Det skulle vara kul att höra hur ni tänker angående behandlingar osv. Har ni komplex? Gör ni något åt det eller är ni emot skönhetsbehandlingar och hellre lever med komplexen?

Nu ska jag äta lite frukost och sen ska jag ta en powernap. Är så himla trött. Kram på er!

Gillar

Kommentarer