Konditionsmål

Godmorgon,

I skolan fick vi i uppgift att sätta upp ett konditionsmål för oss själva som vi ska försöka nå till jullovet. Jag tänkte först rent spontant att jag skulle försöka springa en mil, men när jag började se på det realistiskt så kände jag att tiden helt enkelt inte finns till. Så därför satte jag istället upp målet att springa 5 km på en hyfsad tid.

För mig är det en prestation i sig att springa 5 km och att sen dessutom försöka springa det på snabbare än 30 minuter är ett mål som både är tufft att klara, men som samtidigt är möjligt.

Så jag tänkte att jag skulle ta med mig den här smarta idén att sätta upp ett mål i sin konditionsträning till er här i bloggen.

Mitt tips är att ta en bra tid att utföra utmaningen på. Till exempel fram till jul. Sen sätter du upp ett mål som är realistiskt att klara av och sen kämpar du för att klara det.

Att sätta upp mål med träningen gör det roligare att träna och är en superbra motivation till att få in träningen som en naturlig del i sin vardag.

Så vad tror ni, kommer jag klara mitt konditionsmål innan jullovet? Annat finns inte på kartan kan jag tala om! ;)

  • Träning

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,
Det tror jag absolut!! Det brukar ju gå bra när man sätter korta realistiska mål 😊 Lycka till!
nouw.com/linnealarssonss
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Ja visst gör det 😊
nouw.com/susannajungblom
Isabel
,
Jag tror absolut att du kommer nå ditt mål!
Det låter som en kul grej att ha ett konditionsmål, så jag hänger på! Till julen ska jag klara 5km på under 30min. Just nu gör jag 3km på 21min. Det är allt jag orkar i dagsläget.
Ska bli kul att följa dina uppdateringar. Det känns som att man har en träningspartner då. 👍
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Så kul att höra, du får gärna dela med dig hur det går för dig med! Kramar
nouw.com/susannajungblom
joakimramqvisthallin
joakimramqvisthallin,

Hmmm, vilken fråga, 😁.. Klart du gör, och du når säk målet redan innan tror jag så varför inte öka på lite vartefter, antingen i distans ell i tid? Men lycka till, bra m mål och delmål. Ett mål bör vara realistisk, mätbart och tidsatt samt givetvis också accepterat av de berörda. Tror på dig, hursom.. 👍..

nouw.com/joakimramqvisthallin