Kvällslistan

Just nu ser ju inte mina dagar/kvällar ut som dom brukar eftersom M fortfarande ligger inlagd på sjukhus och jag är själv hemma med barnen. Men den här mysiga kvällslistan svarade jag på för ett tag sen och har helt enkelt bara glömt att publicera. Så den kom ju lägligt nu när jag inte har så mycket motivation till att blogga.

När går du och lägger dig på kvällen?

Vi lägger alltid barnen kl 19.00 och sen sitter vi uppe till ca 21.00 innan vi själva går och lägger oss. Vi är alltid så trötta på kvällarna och eftersom vi är A-människor så hoppar vi hellre upp lite tidigare på morgonen istället.

Vad är det sista du gör på kvällarna?

Det sista vi gör på kvällarna är att ligga och mysa framför en film tillsammans innan pojkarna ska sova. Det är den bästa stunden på hela dagen.
Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll?

Det är faktiskt inte så länge. Om vi har baddag (varannan kväll) så är vi på badet rätt så länge hela familjen. Jag och M duschar och barnen badar och dom älskar att sitta i plurret så då kan vi nog vara där inne i ca 1 timma. Men varannan kväll när vi inte har baddag så går det fort för då ska vi bara borsta tänderna och jag tvättar mig i ansiktet så då kanske det tar ca 10 minuter max.

Är kvällsfika viktigt?

Absolut! Vi dukar alltid upp med kvällsfika när barnen har somnat. För det mesta äter vi morot-, paprika- och gurkstavar med dipp och ibland lyxar vi till det med lite choklad eller glass för att få lite sött.
Barnen får också såklart kvällsfika innan dom ska lägga sig, men det brukar vara lite nyttigare fika så som frukt eller kanske en yoghurt.

Hur går du klädd på kvällen?

Alltid pyjamas!

Är du kvällstrött?

Ja, jag är löjligt trött på kvällarna. I vanliga fall brukar jag somna framför tvn redan vid åttatiden. Ibland lyckas jag hålla mig vaken ända till vi ska gå och lägga oss och sova vid 21. Självklart håller jag mig vaken längre om vi har vänner på besök eller om vi gör någonting utöver det vanliga.

Hur ser en perfekt kvällsstund ut?

En perfekt kvällsstund är en helt vanlig kväll när vi är hemma hela familjen. En lördag där vi har fått spendera hela dagen tillsammans och sen avsluta det hela med en mysig stund tillsammans. På lördagar får man äta lite chips och godis dessutom och det brukar uppskattas massor av dom små. För att göra det extra mysigt brukar vi sitta på golvet med massa filtar och kuddar och se på en film innan läggdags. Det är det absolut mysigaste kvällarna jag vet om.

Vad är det bästa med kvällen?

Det bästa med kvällen är myset. Man är lite trött efter en lång dag och man får äntligen samlas hemma tillsammans.

Vad tycker ni är det bästa med kvällen? :)

Gillar

Kommentarer