Laga hemmagjord pasta hos farmor

Igår var vi hos barnens underbara farmor och hälsade på. Hon är väldigt duktig i köket och pojkarna älskar att åka dit och umgås och se vad det är för spännande farmor ska hitta på att bjuda på under dagen. Deras favorit är ju såklart pannkakorna, men det var nog minst lika spännande att se hur man gjorde när man skulle laga egen hemmagjord pasta!
Själva pastadegen hade farmor gjort dagen innan, men för er som är nyfikna så gör man pasta på durumvete och ägg om jag kommer ihåg rätt. Sen ska degen ligga i kylen minst en timma innan man kan börja veva ut pastan till längder och som man sen gör pastastrimlor av. Väldigt fascinerande och smakade otroligt gott sen när det var klart och serverades på tallriken med en magiskt god köttfärssås.

Det är så kul att se glädjen i barnens ögon när vi hittar på saker tillsammans med familjen och dom personerna som pojkarna har närmast i livet. Vi var där i några timmar och umgicks och roligast av allt var nog att busa med farmors sambo, Stefan. Han är så himla rolig och busar alltid med Filip och Oskar tills dom kiknar av skratt!

Söndagen blev med andra ord alldeles perfekt och vi fick ett jättefint avslut på helgen. <3

Gillar

Kommentarer

Gunilla
,
Var bor Farmor?
susannajungblom
,
Ljungskile:)