MAF löpning

Godmorgon,

Idag vaknade jag av mig själv klockan 05.30 så då passade jag på att gå ut på en morgonjogg. Så himla skönt att få gjort ett pass på morgonen innan dagen startar på riktigt.

Jag fick ära mig en löpteknik av en klasskompis på skolan där man ska springa efter MAF vilket innebär att man tar 180 i puls, minus sin ålder. Och om man är van löpare eller inte, vilket jag inte är, så tar man plus 5 eller, som i mitt fall då - minus 5.

Det innebär att jag ska springa och hålla min puls på 180-32=148-5, vilket blir mellan 143-148. För att kunna utföra denna typen av löpning så är man beroende av en pulsklocka och jag använder Garmin, men det finns betydligt många fler som är billigare och ändå fyller sin funktion på att mäta puls och ni kan hitta liknande klockor *här*

När man håller denna pulsen så kan man springa långt utan att bli särskilt trött vilket, i alla fall för mig, resulterar i att man har lust att springa igen. Om du provar att springa enligt MAF så gör det åtminstone i 40 minuter. Jag springer en timma och det fungerar jättebra för mig.

Jag är så hiiiiiimla glad att det äntligen är fredag för idag kommer min älskade man hem. SOOOOM jag har längtat efter honom denna veckan. Och nu ska han vara hemma i 10 dagar och det känns så obeskrivligt underbart att få vara tillsammans så mycket. Underbart!

Hoppas ni får en mysig helg allihopa. Kram på er!

Gillar

Kommentarer