Magsjuke-dilemma

Godmorgon,

Hoppas ni sovit gott? Själva är vi väldigt bortskämda med sömnen faktiskt. Adam sover så himla bra på nätterna och det är ungefär alltid samma mönster. Jag och M lägger oss vid 22.00 på kvällarna och då har Adam oftast sovit vid mitt bröst i någon timma medan vi ser på serie/film. Sen sover vi tillsammans tätt intill varandra och så vaknar han ca 02.30 och då ammar jag och så somnar han om. Sen vaknar han ca 06 och då ammar jag igen och då brukar jag inte somna om utan ligger och vilar och gosar tills det är dags att gå upp för att väcka mina andra älsklingar klockan 07.00. Då brukar alltid Oskar ha somnat om, vilket ger mig tid till att hjälpa barnen att förbereda sig inför skola/förskola.
Sen har vi alltid samma rutiner. Pojkarna klär på sig kläder som jag har lagt fram, sen sätter vi oss vid matbordet och äter frukost. Dom brukar vilja variera på fil och müsli eller macka med sylt. Vid frukostbordet har vi aldrig mobiler eller annan elektronik utan vi brukar sitta och prata om dagen och så tar vi alltid fram kalendern för att se vilken veckodag det är och vad vi har planerat resten av veckan. Ibland brukar dom vilja se hur långt det är kvar till jul, eller vad vi ska hitta på under kommande helger. Det är alltid lika mysigt på morgonen och tiden brukar gå alldeles för fort. Ibland vaknar Adam och då får han vara med vid frukostbordet och det tycker pojkarna bara är kul så att dom får se sin lillebror innan dom ska iväg.
Idag, så som dom senaste dagarna, eller rättare sagt veckorna känns det som, så har vi haft ett litet dilemma när det kommer till att lämna Oskar på förskolan eller inte. Det har nämligen gått magsjuka där på olika avdelningar under en väldigt lång tid tydligen och vissa dagar, som då när jag låg på sjukhus, så var vi tvungna att lämna ändå. Men igår till exempel, efter att ha fått ett meddelande från förskolan att magsjukan fortfarande var ett faktum, så ville jag hellre ha han hemma hos mig. Det som är lite svårt däremot är ju att veta hur länge man ska behöva vara hemma? Och jag menar, detta kan ju pågå hur länge som helst då det är en stor skola med mängder av barn och "vanliga" familjer med "normala" jobb kanske inte kan stanna hemma när barnen är friska bara för att inte riskera att bli smittade, utan kan bara vara hemma när barnen faktiskt är sjuka för att kunna ta ut vab-dagar. Så hur ska man förhålla sig till sånna här nyheter om sjukdomar som går egentligen? Oskar vill ju gå till förskolan och leka med sina kompisar och det blir ju lite knasigt att ha Oskar hemma, men låta Filip gå. Dom går ju ändå på samma skola så logiken där blir ju lite fel.

Hur gör ni när ni får besked om magsjuka eller andra sjukdomar på skolan? Kan ni ha barnen hemma trots att dom är helt friska? Tar ni då semester från jobbet eller hur gör ni? Lite intressant att veta hur andra familjer tänker kring situationen.

Det som är lite jobbigt för oss just nu är ju att det blir väldigt dumt om jag eller Adam skulle bli smittade och få magsjuka. Jag har läst en del om det och för att en mamma ska kunna fortsätta amma och hålla igång mjölkproduktionen så är det jätteviktigt att inte bli uttorkad. I vanliga fall ska man dricka 2 liter vatten, men när man ammar kan man plussa på det dubbla och är du dessutom magsjuk så måste du ersätta den vätska som lämnar kroppen, plus att du kanske svettas om du har feber. Så säg att du då som magsjuk ammande mamma måste få i dig ca 6-7liter vatten! Hur ska det gå till? Nä, vi får verkligen hoppas att vi inte blir smittade och att alla mina pojkar lyckas hålla sig friska.

En fråga till, är det någon av er som åkt på magsjuka när ni ammat? Berätta gärna hur det gick för er i så fall. Är alltid bra att höra om andras erfarenheter.

Kram på er!

Gillar

Kommentarer

Marie Karlsson,
Vi fick sms ett tag när det gick magsjuka, dock vart jag stressad på det då det var en perod det gick hela tiden. Så mysiga bilder (kalender på min blogg med fina vinster varje dag. (Hur är det att blogga på loppi, får man framhävas osv, har du bloggat på fler portaler, är ev sugen att byta
sweetwords.se
susannajungblom
,
Ojoj låter sjukt jobbigt att vara magsjuk i 6 veckor! Jisses! Det jobbiga i min situation är ju att jag fortfarande mår dåligt av min infektion i kroppen som inte verkar ge med sig helt. M är i Norge och jobbar och jag känner att den enda tiden för mig att återhämta mig är på dagen när Adam sover. Om jag då skulle ha Oskar hemma så skulle han vilja ha uppmärksamhet och eftersom han dessutom är en väldigt energirik kille så hade han inte nöjt sig med inomhuslekar hela dagarna. Så han får gå några timmar varje dag och så får vi helt enkelt hålla tummarna att vi inte blir smittade. Blir vi det så ska vi nog ta oss igenom det också, hur jobbigt det än vill bli... Kram