Marinad till revpensspjäll

Hej på er, nu var det receptdags igen!

När jag lagar middag så blir jag ofta sugen på ugnsbakade rotfrukter och grönsaker. Idag fick det bli potatis, sötpotatis och blomkål. Först la jag in potatisarna på 200 grader och blandade dom med olja, salt och peppar. Sen efter 20 minuter så la jag in blomkålen och jag rört runt i olja, salt, peppar och paprikakrydda. Sen hade jag inne plåten i 10 minuter till. Så 30 minuter totalt.
Till detta blev inspirerad av ett recept från Per Moberg på marinad till revbenen och provade mig på den och det blev jättegott! (Denna marinaden ska dock stå över natten så att ni vet)Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt dom värmas upp tills sockret smält. Låt marinaden svalna och pensla sen på revbenen och låt dom stå i kylen över natten.

Dagen efter när det är dags för middag så sätter ni på ugnen på 175 grader och låter revbenen stå tills dom är genomstekta. Jag vågar inte säga en exakt tid då det beror på tjockleken på revbenen så man får hålla koll. Pensla gärna på med mer marinad under stektiden.
Alltså, detta blev sjukt gott och om ni orkar vänta ett dygn på middagen så tycker jag definitivt att ni ska prova!

Vi serverade med dom ugnsbakta grönsakerna och en lätt sallad. Mums!

Gillar

Kommentarer