Massa mys och kärlek

Eftersom morgonens inlägg var tidsinställt från igår så kunde jag ju inte berätta för er imorse om natten. Man kan ju säga så här att det inte blev speciellt mycket sömn med tanke på att alla tre barnen låg i min säng. Från 02 sov jag ingenting... Då vaknade Adam och ville amma och i vanliga fall somnar jag om fort, men under dom senaste dagarna har jag haft svårt att somna då det är många tankar som cirkulerar i mitt huvud. Så ibland när jag vaknar så tar det lång tid tills jag somnar igen. Vid 03 kom Oskar springandes och ville upp i sängen. Jag hade lagt en madrass på golvet eftersom han rör sig så mycket i sömnen så då är det bäst för alla om han ligger i en egen säng. Där ville han dock inte lägga sig så det blev en liten strid där mitt i natten tills han till slut la sig och somnade. Efter det var jag klarvaken och låg och tänkte... Kollade på klockan 03.50 innan jag somnade och strax efter 04 hör jag hur Filip skriker och gråter från sitt rum. Jag sprang upp och frågade vad som hänt och då sa han att han drömt en mardröm. Så jag fick bära han över till mitt rum och eftersom det inte fanns någon annan stans att lägga sig så fick jag bära upp han i min säng. Jag låg och höll om honom, men strax innan 05 vaknade Adam och ville amma igen och då hade inte Filip lyckats somna. När jag låg där och ammade med ryggen mot Filip så knackade han på min axel "Mamma jag är törstig".. "Men det är ju lite svårt när jag sitter fast i lillebror.." "Mamma jag är hungrig".. "Ja men det är mitt i natten, nu måste vi sova.. " Adam verkade inte heller vara så sugen på att sova, utan låg och vred sig lite grann, så när jag kollade på klockan sista gången var hon 06.20 och då tänkte jag ge upp och gå upp. Men så somnade jag till och vaknade igen av att Adam gnydde 06.50. Då gick jag upp.
Vid 07 väckte jag pojkarna och dom var också rätt så trötta.. men vi gjorde ändå som vi brukar på morgonen, klädde på oss kläder, åt frukost och gjorde oss klara för förskola och fritids.

Efter lämningen så gick jag raka vägen till BVC för då var det dags för minsteman att få vaccin. Det gick bra att ta det och alla andra kontroller gick bra. Han har gått upp i vikt och följer kurvan på vikt, längd och huvudomfång. Det kändes skönt eftersom att jag helammar nu. Det är liksom en bekräftelse på att mjölken räcker till och att han får i sig tillräckligt. Efter det var jag hos läkaren och sen gick jag och Adam hem och la oss. Jag försökte sova, men ögonlocken fladdrade och jag kände mig övertrött. Till slut fick jag vilat lite grann, men när jag vaknade mådde jag sämre än vad jag gjorde innan jag la mig.. Kaffe blev räddningen.

Jag saknade mina pojkar så när det passade in med min lilla älskling så gick vi och hämtade på förskolan,
Oskar har alltid sån otrolig energi, oavsett om han har sovit bra eller dåligt under natten. Han har ett väldigt ostabilt humör och kan vara riktigt arg ibland, speciellt om han är hungrig (precis som sin mamma). Men för det mesta är han sprallig, livlig, go, glad och sprudlande. Det finns ingen som sprider så positiv energi som honom när han är på bra humör. Oavsett hur dåligt jag kan må ibland så får Oskars glädje och kärlek mig att må så himla mycket bättre. Han är verkligen min ögonsten.

Alla mina pojkar är såklart underbara, men dom är väldigt olika och jag älskar dom precis like mycket men på olika sätt. Det är häftigt att alla tre barnen fått så olika personligheter trots att dom kommer från samma ställe och fått samma typ av uppfostran. Det visar ju bara att man föds till den man är helt enkelt.

Gillar

Kommentarer

Gunilla
,
Vilket jobb du gör som fixar allt själv i veckorna och nu när dina föräldrar är borta ochså! Styrkekram till dig!
susannajungblom
,
Tack fina du <3