Matlådor

Okej mina vänner, som jag berättade för er igår så har alltså #nouwseptemberchallenge startat och i och med det så vill jag, varje dag i september månad dela med mig av olika sätt att må bättre på. Varje dag är ett nytt tips som kan förbättra och underlätta i ens liv, vare sig det kommer till träning, kost eller mental hälsa.

Idag är det 1 september och mitt första hälsotips är: Matlådor.

Jag brukar, nästan alltid, göra matlådor av maten vi äter här hemma. Som idag till exempel lagade jag grillad laxfilé med en grönsaksröra till och en klick hemmagjord "aioli".

Recept för er som önskar:

Grönsaksblandningen består av spenat, ärtor bönor, morötter, blomkål och vitlök som jag wokar i olja. Till det har jag laxfile som jag kryddar med salt och dill.

"Aiolin" är ingen riktig aioli, utan jag tar naturell kvarg som jag blandar i vitlök, salt och citronsaft i.

* Sparar tid

Istället för att bara laga middag så att det ska räcka precis till alla i hemmet så lagar jag istället dubbelt så mycket. Det innebär att jag har 4 extra måltider som jag antingen kan ha som lunch vid fyra olika tillfällen till mig själv, eller så kan vi äta matlådorna till middag någon gång när tiden inte räcker till för att laga mat.

Att laga matlådor är ju med andra ord väldigt effektiviserande och tidsparande, vilket underlättar något enormt i en annars stressig vardag.

* Bättre koll

När man inte har tid så är det lätt att man äter ohälsoamt. Tex, "jag hinner inte, vi beställer pizza" är en mening som ofta förekom förut hemma hos oss. Har man färdiga matlådor i frysen så kommer den ohälsoamma maten inte komma på tal lika ofta.

* Ekonomiskt

Ja, allting hänger ihop här. Självklart är det mer ekonomiskt att laga sin mat hemma då det är dyrare att äta ute på restaurang eller köpa hem snabbmat. Det är alltså inte bara hälsosamt att göra matlådor, utan det är även snällt mot plånboken.

Brukar ni göra matlådor där hemma? Eller kanske ni har lust att börja göra det mer nu?

Det är ju såklart olika för alla, men är det någonting jag lärt mig under åren så är det absolut en fördel att ha färdiglagade rätter i frysen när tiden inte räcker till!

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
Blir inte ofta matlådor men funderat på det många gånger. Får kanske ta tag i det hela 👌🏼
nouw.com/mariasvardag
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Ja men det tycker jag absolut! Det är supersmidigt 😄
nouw.com/susannajungblom
PilatesLiz
PilatesLiz,
Matlådor är super! Så har man de dagarna när man bara inte orkar... =)
nouw.com/pilatesliz
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Ja visst är det! 👌🏼
nouw.com/susannajungblom
cvidmark
cvidmark,
Vi gör alltid matlådor här hemma 😄 behändigt när man jobbar eller när man inte orkar laga mat t
nouw.com/cvidmark
SusannaJungblom
SusannaJungblom,
Eller hur, supersmart ju! 👌🏼
nouw.com/susannajungblom
cvidmark
cvidmark,