Morgonlistan

När går du upp?

Helst skulle jag önska att jag kunde sova längre, men dom senaste veckorna har jag vaknat av mig själv mellan 05-06 ungefär. Men om jag hade varit "normal" så hade jag satt klockan på 07 och det är även då vi väcker barnen på vardagarna. Helgerna får dom sova så länge dom kan, men brukar vakna strax efter 07 oavsett.

Vad är det första du gör på morgonen?

Det första jag gör är att sätta på mig morgonrock, gå ut i köket och sätta på kaffemaskinen och sen går jag på toa och kissar, tar på mig deo och tvättar ansiktet.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

Ja vad kan det ta, 5 minuter ungefär.

Tycker du frukost är viktigt?

Frukost är jätteviktigt och även en mysig stund som vi får tillsammans på morgonen. Jag älskar att duka fram massvis av godsaker så att man kan plocka det man är sugen på för stunden. Jag brukar för det mesta äta Kefir, Start, blandad müsli och torkade tranbär på vardagarna och på helgerna äter jag macka. Just nu är favoriten rostad macka med smör, julskinka och senap. Mums!

Hur ser en perfekt morgon ut?

En perfekt morgon har jag fått sova gott hela natten och vaknar av att barnen kommer och väcker mig efter 07 någon gång. Sen kommer M med en kopp nybryggt kaffe med mjölk och lägger sig i sängen och där myser vi hela familjen tills jag druckit upp mitt kaffe. Då går vi upp och dukar fram frukost och sitter länge och äter, pratar och njuter. Tända ljus och lugn musik i högtalarna är ett måste. Sen när vi ätit upp så gör vi oss iordning och startar dagen.

Vad är det bästa med morgonen?

Lugnet före stormen. Det är något speciellt med att vakna och få komma upp i lugn och ro, Nu när det är mörkt ute så är det extra mysigt att få tända ljus hemma och sen sitta och se ut på hur det blir ljusare och ljusare och om man har riktigt tur kanske man till och med får se en fin soluppgång under dagar med fint väder.

Hur går du helst klädd?

I pyjamas eller morgonrock.

Vad ser du fram emot denna morgon?

Denna morgon är ju strax över och det är strax lunchtider. Men idag ska vi bjuda med min mormor, mamma och pappa på julbord nere på Sjöö. Vi fick en inbjudan att provsmaka deras julbord som dom kommer att erbjuda senare i december, så det ska bli gott och mysigt att få komma ut och äta med familjen och är något jag ser fram emot. Sen får vi helt enkelt se hur denna dagen slutar. Ingen som vet...
Känner mig lite uppgiven, men ska försöka ta mig igenom denna dagen också på bästa möjliga sätt. Tur att jag har mina pojkar som ger mig så mycket kärlek att jag blir alldeles rörd och evigt tacksam. Skulle inte klarat att må så här om jag inte hade dom och speciellt M som tar hand om mig..

Hoppas ni får en fin dag så hörs vi, kramar S

Gillar

Kommentarer