Mozarella under graviditeten?

Jag har en fråga som jag väldigt gärna skulle vilja ha svar på och undrar om det kanske är någon av er som vet?

Tro mig, jag är väldigt noga med vad jag stoppar i mig under graviditeten, men vissa livsmedel ligger liksom på gränsen till om det är lov eller inte. Till exempel Mozarella. Ni som själva är gravida eller har varit gravida - hur har ni gjort? Kan man äta Mozarella?
Jag är ju en person som är fullkomligt tokig i ostar. Jag ÄLSKAR alla möjliga typer av ostar men har under tiderna jag har varit gravid fått hejda mig. Alla mjuka ostar så som brie, blåmögel, camembert, chevré och andra utsökta mjuka ostar har jag fått undvika helt då livsmedelsverket rekommenderar det.

Men parmesan och hårdostar verkar vara lov att äta så det har jag ätit som vanligt. Likaså våran vanliga gula ost så länge den är pastöriserad.

Men så kommer vi till Mozarellan. Det står på Livsmedelsverkets hemsida att det är okej så länge den är nyförpackad. Men vad innebär egentligen "nyförpackad"? Hur vet man om den är det? Sen står det på andra ställen att man ska minimera intaget oavsett. Och sen är ju oftast Mozarellan opastöriserad. Skulle man inte undvika sån ost helt?

Känner att jag blir lite förvirrad här och undrar mest hur alla andra gjort. :)
  • Middag

Gillar

Kommentarer

fanny s
,
Oj jag reflekterade inte över mozzarellan när jag var gravid! Jag bara åt
susannajungblom
,
Haha okej, skönt att höra 😉
Nat
,
jag fattade inte heller att jag skulle vara försiktig med den, trodde i min enfald att den var safe 😊