Mysmorgon

Godmorgon!

Idag vaknade barnen klockan 07!! Det har inte hänt sen innan Oskar föddes. Han brukar alltid vakna vid 05, men idag sov han alltså två timmar till!
Så hela familjen vaknade utvilade och på toppenhumör och har myst tillsammans nu på morgonen. Jag måste lämna barnen en stund på förskolan för jag ska på lite behandlingar och möta en väninna på stan. Jag vet att man inte kan göra så i Sverige, men här i Norge är det fullständigt lov så ni kan hoppa över dom dumma kommentarerna för det gäller tyvärr inte här.
Jag har lite bråttom så jag måste skynda mig att göra klart här hemma. Men vi hörs om en liten stund igen! Puss och kram

Gillar

Kommentarer

Maria 7barns mamma
,
Tycker inte du behöver ursäkta dig att du lämnar barna på förskola.. ja tycker de ska vara så i Sverige med.. alla har inte barnvakt.. nån som kan ta hand om barnet när man behöver göra något. Ex klippa el tandläkarbesök el gå till läkare o man måste då ta med barn.. barn tycker inte sånt är kul.. ha en bra dag
Agnethe
,
När min son var liten fick man inte lämna och hämta barnen hur som hälst i förskolan (Jag bor i Norge). Barnen hade en viss kärntid i "barnehaven". Kommer inte i håg så noga men tror det var mellan halv nio och tre. Om man var ledig en dag fick barnen lämnas som vanligt (utom semestern förstås). Rutiner i vardagen är bra för barn, og det är den här tanken som ligger bakom de norska reglerna. De norska reglerna har INGET med föräldrarnas behov för ledig tid att göra utan går ut i från det som är bäst för barnen. Det bästa för barnen är att känna till rutinerna i vardagen, och rutiner måsta vara änkla. Som: Jeg skal i barnehagen hver dag utenom ferier og helger! Sluta ge er på Oslofrun för att hon följer norska pedagogers råd!