När livet känns tufft

Idag känns livet lite tufft och det är okej. Alla dagar kan inte vara en dans på rosor för så fungerar tyvärr inte livet..
Ibland har jag dagar som dessa när allting bara känns så tungt. Att komma upp ur sängen är en ansträngning för mig, men på något sätt så tvingar jag mig själv att ställa mig upp och ta på mig kläderna och starta dagen. Jag har ju trots allt mängder av måsten som jag måste ta tag i. Barnen måste få komma iväg till skolan och förskolan och jag måste ta mig upp för att ta hand om Adam. Jag har också haft en del praktiska måsten som har hängt över mig och gett mig ytterligare ångest. Men oavsett hur jobbigt allt känns så är det viktigaste under dagar som dessa att jag tar mig ut. Att sitta ute och bara andas in frisk luft hjälper mer än vad man kan tro. Att motionera är också viktigt såklart, men varje steg jag tar känns oerhört tungt just nu, så det bästa ibland är bara att sitta ute och andas.
Jag satte Adam i bärsjalen och gick ut vid lunchtid och satte mig på bryggan vid sjön nedanför där vi bor. Där satt jag och bara försökte tänka positivt. Jag försökte tänka på vad som gör mig lycklig och hur mycket fint jag har i mitt liv. Allt som får mig att må bra måste ligga i fokus för att må bättre..
Det är inte helt lätt att förstå sig på varför jag mår dåligt när jag inte har något att må dåligt över.. Jag har ju allt jag någonsin kunnat drömma om, En familj med friska barn, ett otroligt hem att bo i, en karriär som jag trivs med, nära och kära runt omkring mig, jag har allt jag önskar mig.. Det går såklart upp och ner hur jag mår, men denna veckan har varit mer jobbig än vanligt eftersom jag inte har min man här eller mina föräldrar som i vanliga fall brukar finnas här för mig.
Men nu är snart denna veckan över och imorgon kommer min älskade man hem igen så då ska jag ta vara på mig själv och få lite avlastning med barnen. En massage är inbokad och så ska jag sova. Gud så skönt det ska bli att få sova....
Förlåt för deppigt inlägg, men ibland känns det skönt att få skriva av sig och vara ärlig med hur det är.
Nu ska jag gosa med mina älskade barn. Vi hörs.

Gillar

Kommentarer

Stina,
Hoppas att du mår bättre snart
stinamedfamilj.vimedbarn.se
susannajungblom
,
Tack <3
susannajungblom
,
Stackare.. Jo jag känner ju att sömnen är den bidragande faktorn till mitt mående just nu.. Kram på dig
fanny s
,
Vi har alla sådana dagar ❤ Och det är inte konstigt att man mår dåligt när man inte får sova som man ska. Jag mår ofta pissdåligt när jag inte får sova som min kropp vill. Och ja - tänk också alla hormoner som rusar runt i kroppen efter en graviditet och när man ammar. Man känner sig hög på lycka för att i nästa stund bara vilja gråta. Du kämpar på bra med allt ❤ Jättebra att du pausar en stund i friska luften, det brukar göra gott!