Nu är jag Vegetarian!

Godmorgon,

Nu var det en liten stund sen jag skrev här inne och det är för att jag har haft fullt upp med skola och allt annat som händer i livet. Bland annat har det hänt en stor förändring i mitt liv och det är att jag har blivit vegitarian. Eller, man kallar det "Pescetarian". Det innebär att jag äter en vegetarisk kost, men även fisk och skaldjur ibland. Många kanske inte anser att jag är en "riktig" vegetarian och det spelar faktiskt ingen roll. Jag vill inte sätta någon etikett på det, utan har bara valt att sluta äta kött och fågel.

Så varför denna omställning efter 30 år? Jo, för att jag har öppnat upp mina ögon och insett vad vi gör med världen. Dels för att jag vill hjälpa till så gott jag kan till att bidra till en bättre miljö och värld, men även för att jag tycker så sablans synd om djuren. Jag såg dokumentären "The Gamechangers" på Netflix, och efter det fick jag verkligen en tankeställare. Om vi nu inte behöver kött för att överleva, varför äter vi då kött?

Vi kan må precis lika bra på vegitarisk kost som inte påverkar djur eller miljö, så varför inte gå för det alternativet?

En sak som jag tyckte var väldigt intressant som dom tog upp i serien var att man kan prestera minst lika bra inom idrott genom vegansk kost som man kan när man äter kött. Om inte ännu bättre!

Dom tar upp många studier som visar på att kött kan försämra prestationen och att man snarare blir bättre, snabbare, smidigare, återhämtar sig lättare och mår bättre på en växtbaserad kost. Om ni vill veta mer så tycker jag definitivt att ni ska se serien! Snälla gör det!

Jag kommer prata väldigt mycket om just vegetarisk kost, bjuda på goda recept och berätta mer om varför eftersom detta är ett ämne som jag känner att jag brinner för och vill förmedla.

Så, varför inte börja med att bjuda på en smaskig vegetarisk måltid i nästa inlägg? Håll utkik så publicerar jag ett middagstips här inom kort.

Puss och kram så länge!

  • Träning

Gillar

Kommentarer

familjenrostrom
familjenrostrom,

Jag skulle gärna ta del av vegansk kost, själv tycker jag det är svårt att veta hur man ska tillaga sån mat för att få den god. Har testat 1 gång och den blev verkligen inte god, falafel med tomatsås o så var de mosarella ost i. El så är de en vane smak sak.

nouw.com/familjenrostrom
SusannaJungblom
SusannaJungblom,

Tror det handlar mycket om kunskap, så jag ska absolut dela med mig av tips och trix för att kunna äta mer vegetarisk kost för dom som önskar 🥰

nouw.com/susannajungblom