Nu flyttar vi från drömhuset!

Godmorgon,

Denna dagen trodde jag aldrig skulle komma, men nu är det faktiskt dags för oss att flytta ifrån vårat drömhus.

Jag kommer ihåg när vi bestämde oss för att bygga detta huset. Vi bodde mitt inne i stan i Oslo, på Grünerløkka och jag var gravid med Filip i magen. Vi ville bygga oss ett hem som vi kunde växa i och bilda en fin familj i. När vi hittade tomten på Lyngåsen så kändes det helt rätt och när vi sen hittade denna modellen på hus så kunde vi inte låta bli att drömma oss bort och slå till.
Byggprocessen startade och vi åkte kontinuerligt och kollade på hur det utvecklades. Från att grunden las till att väggarna började komma upp.
Det fanns inga andra hus på området, utan vårt hus var ett av dom första som skulle byggas. Att försöka visualisera hur det skulle bli att flytta in här var otroligt spännande och möjligheterna för hur det skulle bli att bo här var många.
Det gick fort att bygga och bara efter någon månad så fanns redan andra våningen på plats. Vintern gick förbi och plötsligt var våren här och taket sattes på plats.
Rätt som det var så var hela utsidan av huset färdigt och vi kunde passa på att måla huset vitt medan det fortfarande fanns byggställningar runt huset. Jag kommer ihåg att det var maj månad för hela Oslo var fyllt av firande människor som skulle fira Norges nationaldag, 17e Maj. Istället för att dricka champagne och festa loss så tog vi med oss lite picknick, målarfärg och penslar och åkte ut till huset för att måla.
Sommaren kom och det var dags att flytta in, men än var inte byggprocessen klar. Vi skulle bygga garage, placera en pool på baksidan och lägga gräsmatta innan drömhuset stod på plats.
Vem kunde tro att jag 25 år gammal skulle få bo i mitt drömhus tillsammans med min drömprins och mina älskade små barn. Nu, 4 år senare är det dags för oss att lämna detta hus och drömma vidare.
Jag är oerhört tacksam och glad över dom åren vi har fått spendera här. Jag kommer aldrig att glömma denna tiden och jag älskar verkligen detta huset något enormt. Att få bygga ett hus från grunden och låta mina två barn växa upp här har varit fantastiskt fint. Våra grannar är underbara, förskolan barnen har gått på har gett barnen en otrolig uppväxt dom första åren och vi kunde inte varit mer nöjda över dom fyra åren som vi har fått bo här.

Många undrar varför vi flyttar från ett hus som är perfekt och svaret är att vi, trots att allt i grund och botten ÄR perfekt, så känner vi oss ändå inte hemma här tyvärr. Jag är övertygad om att detta huset kommer att kännas rätt för någon, men det var helt enkelt inte helt rätt för oss. Huset är det inga som helst fel på, men det är läget för oss. Vi, som ni vet, kommer att flytta till ett annat land nästa år och har köpt ett nytt hem som vi tror kommer att passa oss ännu bättre. Vi ser ljust på framtiden och ser fram emot att dela med oss av vårt äventyr för er och nästa år när vi flyttar kommer ni förmodligen få mer förståelse för varför vi lämnar detta fantastiska drömhus.

Gillar

Kommentarer

Diana,
Nej men va? Ska ni flytta. Låter ju som att ni vet vad ni gör och att det är bäst för er. Hoppas ni kommer att få det bra dit ni kommer och att ni delar med er snart , vart ni ska flytta härnäst. Vilket är landet ni flyttar till sen? Sverige? Eller varmare breddgrader? Hur som så lycka till med allt. Kram
blogg.alltforforaldrar.se/lamadre/