Ny förskola

Godmorgon,

Idag är det den första maj och det känns lite lustigt att det faktiskt snöar här hos oss denna dag. Kan knappt tro att det är sant, men tyvärr är det så. Annars skulle man väl nästan kunna förvänta sig vårväder när vi trots allt har kommit in i Maj månad? Meeeen, strunt samma, förhoppningsvis snöar det idag och så blir det varmt och försvinner till imorgon,. I alla fall, det var inte snö jag skulle prata om denna morgon utan det var att barnen ska börja i en ny förskola imorgon.
Jag tror knappast att det är någon som inte har fått med sig att vi har flyttat nu och det innebär att vi kommer för långt ifrån den gamla förskolan tyvärr. Barnen har stortrivts och vi har varit jättenöjda med där dom har varit, men det blir helt enkelt för komplicerat med oss att få ihop våran vardag om dom ska fortsätta gå där, så därför har vi valt att byta förskola. Detta har verkligen varit blandade känslor inblandat, speciellt från förskolelärarna. En av dom hade skapat otroligt starka band med Oskar och var ledsen över att han hade sin sista dag igår. Jag kan förstå den biten, det måste vara tufft att fastna och få starka känslor för barnen och sen se dom sluta och aldrig mer ha en relation med dom igen,. Tufft.
Så vad tycker mina små charmtroll om denna förändring i livet? Jo, dom ska få börja i samma avdelning vilket dom inte har gjort tidigare, så det är ett stort plus vilket dom ser fram emot. Sen är det en del fördelar på denna förskolan som vi föräldrar är glada över och det är att dom får mat under dagen. Detta fick dom inte på den förra förskolan och då fick man ha med sig matsäck på dagarna vilket gjorde att barnen tyvärr inte fick så varierad och bra kost. Den förskolan dom ska börja i nu är en privatägd förskola och därför gör dom lite som dom vill och därmed har dom en kock som lagar frukost, lunch och mellanmål till barnen. Vi som är svenskar är ju vana vid detta upplägget och uppskattar därför detta något enormt. Det är så viktigt att barnen får bra mat under dagen.
Förutom maten så verkar förskolan vara väldigt fräsch och fin, förskolepedagogerna verkar otroligt snälla och välkomnande och det ser ut som att dom har bra rutiner när det kommer till upplägget av dagarna för dom små. Dom har kreativa rum, en gymsal, badrum, stor lekplats ute och fina rum. Det känns bra och nu hoppas vi bara att barnen ska trivas också och det återstår ju bara att se..

Gillar

Kommentarer