Ny still i vårt nya hem

Nu när vi ska flytta så har vi ju beslutat oss att skaffa helt nya möbler överallt och inte minst lampor. Dom lamporna som vi har i huset passar inte lika bra i den nya lägenheten som kommer att ha en mer modern stil.
Som ni ser på bilden ovan från vårt kök/matrum så har vi en kristallkrona som passar perfekt till stilen på våra möbler. Det är en typ av lampstil som inte kommer att passa till våran moderna lägenhet. Där hade vi istället tänkt att vi skulle satsa på typ GUBI lampor om ni förstår vad jag menar med den stilen? Sen är det ju även viktigt att tänka på spara på energi och pengar och därför kommer vi endast att köpa LED-lampor till vårt nya hem. Jag har faktiskt precis fått upp ögonen för det här med LED-lampor och det kom när vi flyttade in till ett stort hus. Då blev det desto viktigare att tänka på att vara energisnål så att elräkningarna inte blev skyhöga. Visste ni att man kan spara upp till 90% genom att byta ut en vanliga glödlampa mot en LED-lampa? Visst kanske det är lite dyrare att köpa LED än vanlig glödlampa, men i längden så kan jag lova att man sparar mer än vad man tror.

Bilden är lånad från Lampornu.se

En stil som jag tycker är så sjukt fin är retrobelysning. Inredningsstilar skiftar från år till år och lika så lampstilar. Dock har denna retro- och vintagebelysningen varit populär en bra stund nu och man kan få mycket inspiration om man går i trendiga restauranger eller ser i populära inredningsbloggar. Dit vi ska flytta nu kommer vi förmodligen inte att bry oss så mycket om hur vi inreder eftersom det bara är ett mellanboende, men dit vi ska flytta 2019 kommer vi att gå all in med inredningsdesigner och coola lampor. Gissa om jag längtar till nästa år!

Gillar

Kommentarer