Nytt år

Godmorgon,

Nu har det ju i och för sig gått några dagar på det nya året, men jag tänkte ändå det kunde vara lägligt att reflektera övervad som komma skall och hur jag ser på dom kommande månaderna. Så därför tänkte jag svara på tio frågor som handlar om just detta:

1. En dålig vana som jag kommer att bryta:

En väldigt dålig vana som jag har är att jag pillar på mina nagelband. Det är superirriterande och väldigt fult, så det har jag tänkt att jag skulle försöka sluta med. Att ha fina välvårdade naglar och nagelband är en prioritet jag har i år.
2. En ny färdighet som jag vill lära mig:

Jag skulle vilja bli bättre på att laga mat. Att laga nyttig mat, kanske lite mer veganskt. Vi äter ju inte kött hemma hos oss längre, utan det blir mest fisk, skaldjur och kyckling, men jag skulle vilja lära mig att laga goda vegetariska rätter.

3. En person som jag vill sträva efter att bli:

Den bästa versionen av mig själv.4. En god handling jag vill göra:

Jag vill skämma bort mina föräldrar på deras födelsedag i år. Dom fyller jämt och dom har ställt upp så mycket för mig under åren så jag vill visa min tacksamhet genom att göra något speciellt för dom. Frågan är bara vad, men det ska vi nog komma på tills det är dags att fira!
Bilden ovan är från när vi firade min pappa för något år sen. Tårta och massa kärlek firades han med då. Tror faktiskt inte att det är presenter i sig som visar hur mycket man tycker om någon, men att visa lite extra hur mycket mina föräldrar betyder för mig skulle jag vilja göra. Lite extra detta år.

5. En plats jag skulle vilja besöka:

Mina föräldrars nya hus i Spanien såklart! Jag har längtat länge nu efter att få åka dit och det ska bli så kul att få hänga där många gånger detta året. Det kommer förmodligen mer eller mindre bli som vårat andra hem. Underbart!

6. En bok jag skulle vilja läsa:

Jag skulle vilja läsa fler böcker inom day trading. Det är intressant och lärorikt. Jag har aldrig varit en person som tycker om att läsa skönlitteratur eftersom jag inte ser någon större mening med det. Det känns som slöseri med tid på något sätt och jag har svårt att fokusera och slappna av utan börjar bara tänka på annat. Är kanske en för stressad person för att njuta av läsning. Men om jag däremot läser något som är lärorikt som jag anser är värt min tid så går det fint.

7. Ett brev jag skulle vilja skriva:

Jag skulle vilja skriva ett brev till mig själv som jag kan öppna om 10 år. Det hade varit häftigt att skriva till mig själv för att se hur jag tänker nu och se om det är likt om tio år. Jag har stora mål och ambitioner och det skulle vara kul att se om det blir verklighet.

8. En ny maträtt som jag skulle vilja testa:

Som jag nämnde tidigare så vill jag gärna smaka fler veganska rätter. Det finns så mycket god hälsosam mat därute som är bra för både kropp och själ.
9. Något som jag vill bli bättre på:

Jag vill bli bättre att hantera mina känslor. Jag blir ofta väldigt ledsen om någon har attityd eller inte är snäll. Jag är också väldigt känslig när det kommer till barnen och jag skulle helt enkelt vilja bli lite tuffare. Gråta mindre helt enkelt för ibland är det ingenting att gråta för, men jag är så känslig att tårarna sprutar ändå. Så att bli lite tuffare och mindre känslig hade jag velat bli lite bättre på..

10. Något som jag skulle vilja köpa:

Det är otroligt mycket vi ska köpa detta året. Alla möbler som ska in i den nya lägenheten kommer att vara nyköpta och det ska bli så kul att få visa er vårt nya hem när allt är klart!

Gillar

Kommentarer