Nyttigt bananbröd

Hej på er,

Jag har börjat göra saker på dagarna som får mig att må bra och en sak som är väldigt bra för kropp och själ är att baka hälsosamt som vi sedan kan äta här hemma. Idag fick jag för mig att göra något av dom övermogna bananerna som låg framme och googlade fram ett nyttigt recept på bananbröd.

Det blev så gott så jag känner att jag måste dela med mig till er om ni har lust att prova. Dessutom är det perfekt för mig att spara recept här i bloggen om jag får lust att baka samma sak igen.
Det du behöver är:

2 mogna bananer, 2,5dl filmjölk, 0,5dl honung, 1tsk salt, 2dl havragryn, 3dl mandelmjöl, 2dl solroskärnor, 2tsk bikarbonat.

Smöra en form och sätt ugnen på 200grader.

Blanda dom torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna och blanda i dom torra ingredienserna tillsammans med filmjölken och honungen. Häll smeten i formen och ställ in längst ner i ugnen i 1 timma.

Färdigt, lätt som en plätt och riktigt smaskigt med en klick smör på!
Jag skivade upp allt bröd och tänkte frysa in, men det behövs nog inte för vi åt upp halva limpan idag och kommer förmodligen äta upp resten imorgon. Pojkarna älskade det och jag likaså!
  • Recept

Gillar

Kommentarer