Offentlig amning tips!

Godmorgon,

Det är nog inte bara jag som ÄLSKAR helger? När M kommer hem från Norge så startar ledigheten för oss alla och allt blir så himla mycket bättre. Jag älskar när hela familjen är samlad och det känns äntligen som att familjen är komplett.
Eftersom M kom relativt tidigt igår så hämtade vi Filip så fort han var färdig i skolan och så gick vi till Sjöö för att äta lunch. Ni tycker säkert att vi är tokiga som alltid äter där, men det finns seriöst ingen restaurang som kan mäta sig med Sjöö i Alingsås. Vi har provat andra ställen, men man får liksom inte lika mycket för pengarna någon annan stans. Här känns maten vällagad och lyxig, plus att Filip älskar deras musslor så då är det här vi trivs bäst.
När det kommer till amning offentligt så har jag ju tyckt att det varit lite problematiskt innan då Adam har varit lite svår att amma i en "normal" ställning. Om jag har honom liggandes i knät och ska ge honom bröstet så släpper han hela tiden. Han liksom tar tag och så puttar han bort sig med armarna. Det är som att allt annat runt omkring honom är mer intressant, men så blir han ledsen när han tappar taget. Den amningsproblematiken har gjort att jag stressat och haft ångest över att amma offentligt. Tills nu! När jag har bärsjal på mig och sätter honom där så känner han sig skyddad och trygg och ammar utan problem. Där sitter han dessutom inte så blottad och inte heller jag, vilket gör att stressen sjunker och jag får mindre ångest. Bärsjal is the shit alltså! Så tips till er som har det lite krångligt med amningen, prova bärsjal! (vill ni ha samma bärsjal som mig så kan ni läsa detta inlägget där jag skriver om sjalen)
Det är alltid lika mysigt att spendera tid med familjen.

Igår var vi ju dessutom på BVC för att ge Adam en till kur mot Rota och sen fick han en spruta i varje lår. Stackars liten var rätt så otröstlig efteråt. Sen vägde vi, mätte och pratade med barnmorskan. Han låg under viktkurvan vilket kändes som en käftsmäll på ett vis. Jag ska berätta mer i ett eget inlägg om mina känslor kring det hela då det är väldigt laddat för min del och jag känner att jag behöver skriva av mig..

Men nu ska jag fokusera på pojkarna, Oskar har slängt sina nappar och sovit sin första natt utan napp. (Ja jag vet att han är relativt sen, men vi har inte velat ta den striden förrän nu) så han och M är på butiken och köper en premie för att han är så duktig! Sen när dom kommer hem ska vi äta en go frukost och hitta på något kul vi kan göra tillsammans idag.

Puss och kram på er så hörs vi snart igen!

Gillar

Kommentarer

Lovis
,
Hur gammal är Oskar? 4 år och hur många månader? Varför har ni valt att avvakta så länge med napp-stopp?
Nat
,
Ni är inte sena Man slutar när man vill och orkar Ingen annan vet hur någon annan har det Min 3 1/2 åring suger på tummen när hon är ledsen och jag struntar i vad tandläksren säger om det
Sara
,
Berätta gärna era tips och knep för napp-bortträning. Vi kämpar med vår 3 åring och det känns hopplöst.
susannajungblom
,
Absolut, kan skriva ett inlägg om det efterso,m det är många som frågar <3
susannajungblom
,
Exakt <3 Kram på dig
susannajungblom
,
Kommer ett inlägg om det strax 😊
Nat
,
Kram